Flere grunner til at Wijnaldums kontraktsforhandlinger ikke er rett frem

Liverpool kan være bekymret for at nøkkelspillerne skal bli «gamle» samtidig.

27. aug 2020 kl 09.47 Arild Skjæveland

30. juni 2021 går Gini Wijnaldums kontrakt med Liverpool ut, og så langt har ikke partene kommet nær noen enighet om forlengelse.

Liverpool betalte 25 millioner pund for spilleren i 2016, og dersom partene ikke kan komme til enighet før overgangsvinduet stenger i oktober, virker det ikke utenkelig at spilleren selges for å hindre at en igjen ender opp i en situasjon som med Emre Can - at en viktig spiller kan forlate klubben gratis, skriver Simon Hughes i The Athletic

«Liverpool er stolte av sin fornuftige økonomiske drift, og har ikke råd til en reprise av det som skjedde med Emre Can», skriver han.

Wijnaldum var Liverpools mest brukte midtbanespiller forrige sesong. Han spilte i 37 av 38 Premier League-kamper forrige sesong.

Vanskelige forhandlinger

Nederlenderen er nå 29 år gammel, og er samtidig en av lederne i Liverpool-laget. Han er klubbens fjerdevalg som kaptein – en rolle som ble bestemt av spillerne selv. Jordan Henderson er kaptein, James Milner er visekaptein, og medspillerne fikk velge hvem som skulle være tredje- og fjerdevalg. Det ble Virgil van Dijk og Wijnaldum.

Ifølge Hughes ønsker Wijnaldum og hans representanter en lønnspakke som reflekterer hvilken viktig brikke han er i dette laget – i det som kan bli hans siste store kontrakt på grunn av alderen.

«Det er trygt å si at spillerens agent, Humphrey Nijman setter pris på sin klients verdi, og ønsker å sikre en avtale som gjør at det gjenspeiles. Som 29-åring er Wijnaldum en leder i dette laget, men vil han fortsatt være det om tre år? Liverpools økonomiske modell krever smart og avgjørende handel», skriver Hughes.

Samtidig har du risikoen med at lagets stjerner nå er på samme alder - og vil bli gamle samtidig. Henderson fylte 30 år i juni, Mohamed Salah blir 29 neste juni, Sadio Mané fyller 29 i april og Roberto Firmino fyller 29 i oktober. I juli neste år blir Virgil van Dijk 30, .

Har du innspill til journalisten?
[email protected]