– Thiago-leiren venter på at Michael Edwards skal gjøre sitt fremstøt

Så langt har ikke Liverpool kommet med noe bud.

27. aug 2020 kl 08.36 Arild Skjæveland

Lørdag kveld ble Bayern München nye Champions League-mestere etter å ha slått Paris Saint-Germain 1-0 i Lisboa. En av banens beste spillere var Thiago Alcantara, i det både han selv og Bayern tror var hans siste kamp for klubben.

Det har blitt rapportert at Liverpool vil starte forhandlinger om kjøp av 29-åringen etter finalen, men det har så langt ikke skjedd.

«I München forventer de at Thiago Alcantara skal gå til Liverpool. Flere kilder har fortalt The Athletic at han venter på at Michael Edwards skal gjøre sitt fremstøt», skriver Simon Hughes i The Athletic. En av journalistene som har mest informasjon om hva som foregår i Liverpool FC. 

«Offisielt er Liverpool interessert, men har ikke lagt inn noe bud. Når du spør folk som står nære de som vil være involvert i en slik handel, svarer de likt hver gang de blir spurt om prosessen. En emoji der det trekkes på skuldrene», skriver han videre, og sikter nok til denne: 🤷‍♂️.

Vil til Liverpool

Ifølge Hughes er det høytstående folk i fotballen som tror at det er en sjanse for at spilleren vil ende opp i Manchester City, selv om forholdet til Pep Guardiola ikke er det beste etter at de jobbet sammen i München.

Thiago skal være mer lysten på tanken om å spille for Liverpool, siteres en kilde: «De er det beste laget på planeten utenom Bayern». Han skal huske møtet med å Liverpools midtbane, etter å ha besøkt Anfield i februar 2019 før Bayern ble slått skikkelig på Allianz Arena tre uker senere.

Ifølge Hughes vil et slikt kjøp avhenge av hva Liverpool kan få inn fra spillersalg. Klubben forventet å få inn 60 millioner pund fra salg av Xherdan Shaqiri, Marko Grujic og Harry Wilson denne sommeren, men markedet har forandret seg av pandemien.

Mandag skal Bayern ha hatt sin fest etter seieren i Lisboa. «Thiagos familie var der, og det så ut som at han hadde bestemt seg for å ta farvel», innrømmet Karl-Heinz Rumenigge. «Vi har lest mye om Liverpool, men de har ikke kontaktet oss så langt».

Christian Falk i Sport Bild skriver at de forventer at den kontakten vil komme i løpet av de neste dagene.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]