Dette skriver avisene:– Denne helgen fikk vi beviset på at ryktene om Liverpools fall er betydelig overdrevet

Engelske aviser er tydelig imponerte over Liverpools maktdemonstrasjon på Stamford Bridge.

– Dersom denne helgen har bevist noe, så er det at ryktene om Liverpools fall er betydelig overdrevet, skriver Paul Gorst i Liverpool Echo.

I fjor bar en seier på Stamford Bridge et tidlig bud om det som var i vente, og endte med at Liverpool ble Premier League-mestere. I år ble bragden kopiert med enda større overbevisning.

– Denne kampen bare forsterket inntrykket vi allerede satt med. Dette er et spesielt lag som det vil kreve mye å få ned fra toppen, skriver Gorst.

Dette er et spesielt lag som det vil kreve mye å få ned fra toppen

På forhånd var denne kampen opphauset som et tidlig møte mellom to tittelkandidater.

– Men Liverpool viste sitt vertskap at de fortsatt har et stykke å gå før de truer eliten i divisjonen, mener Echo-journalisten.

Gorst påpeker at Liverpool kan ha vært heldige med at denne kampen kom så tidlig i sesongen. Det er fortsatt sprekker i Chelsea-laget som Frank Lampard må tette. 

– De vil være et prosjekt under arbeid en stund til, og de regjerende mestrene dro full nytte av det, slår han fast.

Mentaliteten til et mesterlag

Mirror skriver at Liverpool viste mentaliteten til et mesterlag, og ga svar på tiltale til de som hadde begynt å tvile på Jürgen Klopps mannskap.

– De leverte en fryktinngytende forestilling, og beviste at de blir laget å slå i tittelracet. De røde oste kvalitet da de cruiset inn til seier over Chelsea på Stamford Bridge. Det var en solid forestilling som bekreftet deres tittelkandidatur, skriver John Cross.

– Det store spørsmålet har i hele sommer vært om Liverpool kan forsvare tittelen. De ga svar på tiltale på overbevisende måte på Stamford Bridge, med en hensynsløs, klinisk og strålende seier, som viser at de fortsatt er laget å slå.

– Sadio Mané scoret to bemerkelsesverdige mål, og viste den samme ustoppelige formen som forrige sesong.

Cross påpeker at Liverpool er blitt tilført ny energi gjennom kjøpet av Thiago Alcantara, som kom inn til andre omgang. Til sammenligning har Chelsea kjøpt stort, nettopp for å nærme seg Liverpool. Likevel sliter blåtrøyene fortsatt med de gamle defensive problemene. Cross trekker frem Andreas Christensens utvisning og keepertabben til Kepa Arrizabalaga som eksempler på dette.

UTVIST: Andreas Christenses kyniske felling av Sadio Mané resulterte i en korrekt utvisning, og enklere arbeidsforhold for Liverpool.

UTVIST: Andreas Christenses kyniske felling av Sadio Mané resulterte i en korrekt utvisning, og enklere arbeidsforhold for Liverpool.

Thiago og Mané i fokus

Henry Winter i The Times lot seg imponere av Thiago Alcantaras innhopp og Sadio Manés effektivitet på Stamford Bridge.

– Det er et dårlig tegn for de akter å ta opp kampen med Liverpool om ligatittelen hvor alarmerende enkelt Thiago fant seg til rette på midtbanen, og umiddelbart tok tempoet og rytmen til Jürgen Klopps mesterlag, skriver han.

Etter kampen vanket det gratulasjoner fra manageren.

– Klopp vet allerede at hans sterke midtbane har blitt enda sterkere med Thiagos bemerkelsesverdige repertoar, slår Winter fast.

The Times-journalisten skriver at det likevel ikke var noen perfekt debut av 29-åringen, som Liverpool hentet fra Bayern München for 20 millioner pund. Han forårsaket et straffespark med det Winter beskriver som en naiv involvering innenfor egen sekstenmeter. Men Alisson reddet både straffesparket, og dermed dagen, for Thiago.

– Thiago trengte nesten en stige for å takke den lange målvakten, slår Winter fast.

Målbevisste Liverpool

– Om noen var i tvil om at Liverpool har lyst til å forsvare ligamesterskapet, så er den tvilen feid tilside nå, slår Jason Burt i Telegraph fast.

– Det virket som Chelsea ikke tålte presset av å være utfordrere til kronen, legger han til.

Liverpools målbevissthet ble oppsummert av tomålsscorer Sadio Mané. Det var 10 minutter på hver side av pausen hvor han fikk slutt på all usikkerhet rundt sluttresultatet. 

– Liverpools eneste bekymring etter kampen er skaden på kaptein Jordan Henderson. Han klaget over en stram lårmuskel i pausen, og gjorde dermed vei for debutanten Thiago Alcantara.