Tabelltips:Dette tror de engelske journalistene om Liverpools tittelsjanser

De engelske avisene har delt sine tabelltips. Her plasserer de Liverpool.

Det nærmer seg ny sesong, og tradisjonen tro har journalistene tatt en titt i spåkulen og tippet Premier League-tabellen. Det ser lovende ut for Liverpools del.

Førsteplass

«Forvent et angrep fra Manchester City, men Jürgen Klopp blir værende på topp» skriver Henry Winter i The Times, som altså tipper at Liverpool tar førsteplassen igjen. 

Winter mener det er vanskelig å se for seg at noen andre skal blande seg inn i kampen om ligagullet denne sesongen.

«Mange forventer at Liverpool kommer til å falle for Citys uunngåelige angrep. Den følelsesmessige innsatsen som gikk inn i å vinne ligaen for første gang på 30 år var enorm, og det kan komme et fall i intensitet. Men så har de Klopp, en så mektig, inspirerende leder. De har en individuell klasse, fra Virgil van Dijk til Sadio Mané. De har også en kollektiv psyke sterkere enn alle andre. De har mentaliteten til å vinne en 20. tittel.»

Winter og The Times tipper følgende topp fire: 1. Liverpool. 2: Manchester City. 3. Chelsea. 4. Manchester United.

KOMPISER: Det er ikke bare dårlig stemning mellom Liverpool og Manchester City.

KOMPISER: Det er ikke bare dårlig stemning mellom Liverpool og Manchester City.

Også journalistene i The Guardian tipper Liverpool på førsteplass. Andy Hunter gjør et poeng ut av at Liverpool fullførte forrige sesong 18 poeng foran andreplassen. «Det er et vanskelig gap for alle motstanderne å tette igjen. Det kan også vise seg å være umulig hvis Klopps lag beholder det ekstraordinære fokuset og kontinuiteten som har levert 196 poeng over to sesonger.» I tillegg har Liverpool et langt mer stabilt forsvar enn motstanderne.

At Liverpool ikke har signert andre enn Kostas Tsimkias samtidig som rivalene nesten har gått tom for blekk, bekymrer ikke Hunter så veldig. «Forbedring kan komme innenfra. Naby Keïta minnet oss på hans talent etter at sesongen kom i gang igjen, Minamino har imponert i pre-season og Harvey Elliott, Curtis Jones, Rhian Brewster og Neco Williams er en gruppe unggutter som Klopp er begeistret for.»

Fem av The Mirrors journalister har tippet City på førsteplass, mens hele ni tror at det er Liverpool som vinner.

Simon Mullock, som har troa på Guardiola, skriver «Pep Guardiola har det beste mannskapet i Premier  League – og vil forsterke enda mer før overgangsvinduet lukkes.»

«Liverpool var så mye bedre enn alle andre i fjor, og selv uten mye handling på overgangsmarkedet vil de fortsatt være foran,» skriver John Cross.

Mike Walters skiller seg forøvrig godt ut der han har tippet at Frank Lampards tropp skal klikke fra start og vinne hele sulamitten på “første” forsøk.

KATT OG MUS: Klopp og Pep kommer til å jage hverandre denne sesongen, skal vi tro den britiske sportspressen.

KATT OG MUS: Klopp og Pep kommer til å jage hverandre denne sesongen, skal vi tro den britiske sportspressen.

Andreplass

Journalistene i The Athletic er litt mer «negative» til Liverpools sesong. De tipper Manchester City på en førsteplass og Liverpool på andreplass. «Det er urealistisk å tro at Liverpool vil dominere på samme måte denne sesongen. Manchester-klubbene og Chelsea vil kjempe hardere», skriver James Pearce.

«Det intense og slitsomme kampprogrammet vil stille alvorlige spørsmål til troppens dybde. Hvis de snubler vil kritikerne peke på mangelen på overganger denne sommeren som en bortkastet mulighet til å bli enda sterkere.»

«Klopp er overbevist om at hans mestere kan bevege seg opp enda et gir i mangelen av ytterligere forsterkninger og han har ikke tatt mange feil så langt i hans Anfield-styre. Hvis nøkkelspillerne holder seg friske og i form, blir det vanskelig å stoppe Liverpool.»

HETT: Det spås stor konkurranse mellom disse lagene i den nye sesongen.

HETT: Det spås stor konkurranse mellom disse lagene i den nye sesongen.

Seks av The Independents journalister tror at Manchester City tar gullet, og fem tror det blir Liverpool. Mark Critchley tror at de blå blir for sterke i år. «Fjorårets poenggap var ingen reell refleksjon av forskjellen mellom de to på topp. Liverpool vil gå litt tilbake i tillegg, og City vil forbedre seg. Likevel, det føles som at for første gang på fire år at tittelvinneren ikke vil fullføre med over 90 poeng.»

Vithushan Ehantharajah tror derimot Liverpool tar den. «Dette kommer til å bli et tett tittel-race. Et som ikke kommer til å bli som i fjor, avgjort ene og alene av Liverpools brillianse.»

«Full respekt til Nathan Ake, men jeg tror ikke City er mindre sårbare enn i fjor og Chelseas nye tropp trenger antageligvis noen måneder til å sette seg. Jeg klarer heller ikke kvitte meg med følelsen av at også Liverpool kan måtte betale prisen for å ikke ha handlet, spesielt midtstoppere. Men de var så dominante i fjor at selv et lite dypp i form ikke burde plage dem nevneverdig, selv om Pep Guardiolas lag ikke er like dårlige denne gangen.»

Sam Wallace i The Telegraph tror Manchester City tar førsteplassen, og Liverpool som en god nummer to. «Det er vanskelig å velge mellom de to, begge var så langt foran resten forrige sesong. Liverpool har hatt to fantastiske sesonger og nå utfordringen med å forsvare tittelen, i skrivende stund med samme startellever. Kan de holde på intensiteten? Et sent trekk i overgangsmarkedet lokker.»

Wallace putter forøvrig Chelsea på tredjeplass og Manchester United på fjerdeplass.