– Liverpool taper over 100 millioner pund på pandemien

Klubben vil ikke «gamble med fremtiden» på overgangsmarkedet.

11. sep 2020 kl 10.47 Arild Skjæveland

Supportere er frustrert over manglende spillerkjøp og aktivitet på overgangsmarkedet denne sommeren. Tidligere denne uken gikk Jürgen Klopp ut og sa at Liverpool ikke kunne gjøre som Chelsea, som har brukt store summer på en rekke storkjøp. LFC er rett og slett drevet på en helt annen måte.

Covid 19-pandemien har gått hardt utover økonomien til klubbene. Ifølge James Pearce i The Athletic vil Liverpool tape mer enn 100 millioner pund på situasjonen vi er inne i.

– Det er et tall som forandrer seg, og spesielt etter det som skjedde denne uken med at regjeringen skal revurdere planene med å slippe supportere tilbake på stadion igjen. Det kommer til å bli et beløp på ni siffer, sier en godt plassert kilde til The Athletic.

– Det er fortsatt ikke klart når en vil få tilbake inntektene fra kampdag, og det er inntektsstrømmen det har gått hardest utover. Det handler ikke bare om billettene. Det er alt som følger med å ha 54.000 inne på Anfield hver uke. Det er hospitality, ikke bare inne på Anfield, men også utenfor, sier han videre.

Mener at andre klubber gambler

Liverpools konkurrenter har forsterket lagene sine denne sommeren. Chelsea har brukt enorme summer. Manchester City, Tottenham, Manchester United og Everton har alle brukt betydelig mer enn Liverpool.

– Enkelte klubber gambler på fremtiden. De gambler på når inntektene er tilbake til normalen. Noen må absolutt investere dersom de skal konkurrere, mens andre ikke trenger det, sier kilden til The Athletic.

Pearce skriver at Liverpool forventer at det vil være mer verdi i markedet mot slutten av overgangsvinduet, som stenger 5. oktober. Spillere som Harry Wilson, Marko Grujic og Loris Karius er til salgs – og klubben er også villig til å lytte til bud på 25 millioner pund for Rhian Brewster, dersom de kan få en tilbakekjøpsklausul i en avtale.

Journalisten nevner Ismaila Sarr som et overgangsmål, men det er ikke aktuelt for de £40 millionene Watford krever.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]