Den gamle storklubben har vært aktiv på overgangsmarkedet i sommerLeeds sine storkjøp er klare for å debutere på Anfield

Leeds sikret seg spansk landslagsspiss.

Til helgen starter Premier League igjen, og Liverpool får besøk fra Marcelo Bielsa og nyopprykkede Leeds United.

På Elland Road satser de etter opprykket, og har brukt bra med penger på overgangsmarkedet denne sommeren. Faktisk er det kun Chelsea, som har blåst alle andre klubber av banen med etter å ha brukt over 200 millioner pund, og Manchester City, som har større utlegg på overganger denne sommeren i skrivende stund.

Leeds har blant annet kjøpt en spansk landslagsspiss i dette overgangsvinduet.

Fra Mestalla til Elland Road

Den mest oppsiktsvekkende overgangen denne sommeren er Rodrigo fra Valencia. Spissen født i Rio de Janeiro i Brasil, men spiller for Spania. Han har scoret åtte mål på 24 landskamper så langt, og spilte for Spania i landslagspausen som akkurat er over.

Leeds betalte 27 millioner pund for spilleren, som ganske nylig ble linket til klubber som Barcelona. Han scoret 59 mål på 220 kamper for Valencia.

Fikk ikke stopperen de ønsket seg

Ben White er et navn vi har lest mye om, også her på liverpool.no. Brighton-stopperen har blitt linket til Liverpool, og det er ingen tvil om at de helrøde har fulgt med på utviklingen til 22-åringen.

Leeds hadde ham på lån forrige sesong, og han var en nøkkelspiller for Bielsa i opprykkssesongen. Men noen overgang ble det ikke. Til tross for mange bud - Brighton sto på sitt og avslo gang på gang. I forrige måned skrev han under på en ny langtidskontrakt med klubben.

Leeds måtte se seg rundt etter andre overgangsmål, og gikk for den 24 år gamle Freiburg-stopperen Robin Koch. Koch har tre kamper for det tyske landslaget, og ble kjøpt for 11,5 millioner pund. Summen kan stige til 13 millioner pund. Han har spilt 82 ganger i Bundesliga, og er 191 centimeter på strømpelesten.

TYSK LANDSLAGSSPILLER: Robin Koch er kjøpt inn for å tette Leeds-forsvaret.

TYSK LANDSLAGSSPILLER: Robin Koch er kjøpt inn for å tette Leeds-forsvaret.

Flere på vei

Leeds har også sikret seg Helder Costa fra Wolverhampton for 16 millioner pund. Han var en suksess på lån forrige sesong, med fire mål og seks målgivende på 43 kamper i opprykkssesongen.

Den talentfulle franske U21-landslagskeeperen Illan Meslier var på lån forrige sesong, og er kjøpt for 5 millioner pund. Den 18 år gamle scouseren Joe Gelhardt er hentet fra Wigan for én million pund. De har fornyet lånet med Manchester City-vingen Jack Harrison for ytterligere en sesong. Han scoret seks mål og hadde åtte målgivende i ligaen forrige sesong.

Kanspilleren Crysencio Summerville ryktes å være på vei fra Feyenoord, og klubben er kraftig linket til Julian Draxler fra Paris Saint-Germain. En tysk landslagsspiller også Liverpool har snust på tidligere. Fabrizio Romano, en journalist som er veldig aktiv på overgangssaker, rapporterer også at Leeds er ute etter Rodrigo de Paul fra Udinese. En spiller som kan koste opp mot 40 millioner euro – men ingen av disse vil bli klare før sesongpremieren på lørdag.

Storkjøpene er klare

Leeds har kun to spillere på skadelisten før sesongstarten. Gaetano Berardi er ute i lang tid etter sin alvorlige kneskade som han pådro seg i forrige sesong, og Adam Forshaw er ute med en skade i hofta.

– Rodrigo og Koch er klare for å spille på Anfield, sa Bielsa på dagens pressekonferanse.

Phil Hay, kanskje den journalisten som følger klubben aller tettest, har satt opp dette laget i en 4-1-4-1-formasjon før sesongpremieren:

Meslier; Ayling, Koch, Cooper, Dallas; Phillips; Hernandez, Rodrigo, Klich, Harrison; Bamford.

Liverpool - Leeds United spiller lørdag kl. 18.30, og sendes på TV 2 Sport Premium.