Kampene kommer rekordtett:Knalltøff sesong i vente

Med rekordtett kampprogram er det ventet å bli en sesong med enorm fysisk belastning.

9. sep 2020 kl 13.10 Jens Bessesen

Det er The Athletic som går i dybden på hva som venter spillere i England det neste snaue året. Sesongen blir passende beskrevet som «A season to end all seasons - it will be survival of the fittest». 

Koronapandemien som satte verden på vent fra mars har forskjøvet de fleste kalendere, og helgens Premier League-åpning kommer en måned senere enn vanlig. Sesongen er imidlertid allerede i gang. Liverpool har spilt Community Shield, mens det for landslagene har vært full runde med Nations League i helgen. Pre-season har vært kortere enn normalt, noe som har medført færre treningskamper enn normalt. 

Likevel starter sesongen med et brak for Liverpool og de andre topplagene. Innen nyttår skal det spilles 16 runder i Premier League, i tillegg til tre runder med ligacup og fullt gruppespill i Champions League og Europa League. Dessuten er det lagt opp til ytterligere to landslagspauser før året er omme. 

Bruker alle midtuker

På nyåret fullføres ligacupen samtidig som FA-cupen settes i gang. Sluttspillene i europeiske turneringer skal gjennomføres mens Premier League går sin vante gang. På slutten av sesongen, sommeren 2021, skal de utsatte landslagsturneringene i form av EM og Copa America gå av stabelen. 

The Athletic har brukt Tottenhams Harry Kane som eksempel på hvor ekstrem kampbelastningen kan bli. Er han, Tottenham og England involvert i alt kan det i teorien bli over 80 obligatoriske kamper innen 11. juli 2021. 

For spillere i Europa League, Champions League og landslag er det lagt opp til midtukekamper i alle bortsett fra fire uker fram til 23. mai. De «tomme» ukene holdes av til eventuelt utsatte ligakamper. 

Samtidig peker The Athletic på at det ikke nødvendigvis blir noe lettere for lag lenger ned i divisjonene. Også der skal alle turneringer spilles selv om sesongen er innskrenket.

Liverpool serieåpner hjemme mot Leeds lørdag. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]