– Liverpool er ikke alene om å være forsiktige denne sommeren

Ekspert på fotballøkonomi sier FSG vil støtte Jürgen Klopp på overgangsmarkedet, men at Liverpool som mange andre er forsiktige i et krevende år.

9. sep 2020 kl 11.02 Jens Bessesen

– Hvis manageren vil bruke 40 til 50 millioner pund vil han få støtte. Men da må det være snakk om en spiller som skal spille over 30 kamper i Premier League. Å bruke pengene på stallfyll når du har unggutter på vei opp, er å kjøpe bare for å kjøpe, sier Kieran Maguire. 

Ekspert på fotballøkonomi, Kieran Maguire fra universitetet i Liverpool, gjestet Liverpool Echos «Blood Red podcast» for å snakke om klubbens overgangspolitikk og økonomi. 

FSGs strategi

På bakgrunn av fotballfinansjournalist Swiss Ramble sin detaljerte forklaring på hvorfor Liverpool bruker mindre penger på overganger enn klubber flest, tok Echo opp temaet i podcasten. 

Maguire pekte i likhet med Swiss Ramble på at FSG alltid har vært opptatt av at klubben skal drifte seg selv.  

– Liverpool har omtrent gått i null de siste tre årene. Det viser at eierne ikke gjør som enkelte andre klubber, som tar store tap i jakten på suksess, sier Maguire og legger til at gjelden til Liverpool er halvert de siste tre årene.

– Mange klubber har vært rolige

Maguire mener også det har blitt for mye snakk om at Liverpool ikke bruker penger mens «alle andre» gjør det.

– Tottenham har ikke brukt mye, Arsenal har vært stille. Det er mange andre klubber som har tatt det rolig. Liverpool er ikke alene om å være forsiktige denne sommeren, sier han og legger til at suksess kan komme på mange måter.

– Liverpool vant Premier League uten å bruke penger på nye spillere forrige sesong. Du trenger ikke bruke store summer hvis du har infrastrukturen i orden. I mine øyne har Liverpool det, både på og utenfor banen, sier Maguire.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]