Forsøk på å gjeninnføre fem bytter avslås for andre gang

Jürgen Klopp får ikke viljen sin.

1. sep 2020 kl 19.24 Jens Hapnes Rege

Jürgen Klopp har vært blant trenerne i Premier League som har ønsket at lagene fortsatt får gjennomføre fem bytter i den kommende sesongen.

Tyskeren mener at det kortere sesongen vil føre til flere skader på de beste spillerne, og ønsker å beskytte sine spillere fra stor belastning. 

Nå skal et nytt forsøk på å innføre fem bytter i den kommende sesongen ha kommet til kort, skriver The Times.

Møte på torsdag

Avstemningen holdes førstkommende torsdag, men kilder nær forhandlingene forteller til Times at det ikke er nok støtte for fem bytter til å få gjennom endringen. 

Topp seks-lagene har fått med seg Brighton på et nytt forsøk på å innføre fem bytter, men selv de klubbene aksepterer at de sliter med å få den nødvendige støtten. Det trengs 14 stemmer for at det skal få gjennomslag. 

I den forrige avstemningen var bare ni klubber bak forsøket, blant andre Chelsea, Arsenal, Liverpool, Tottenham, de to Manchester-lagene og Brighton. 

SKADET: Henderson skadet seg etter korona-pausen.

SKADET: Henderson skadet seg etter korona-pausen.

Bekymret for spillerne

Årsaken til at klubbene ønsket en ny avstemning var grunnet bekymring for belastningen på spillerne i den komprimerte sesongen, som kan bli enda større dersom spillere må i karantene etter reiser. 

– Dette blir presentert som et helse-og-sikkerhets-problem for spillerne. Det er sterke følelser om dette ettersom spillerne vil få stor belastning, sa en kilde nær forhandlingene til Times. 

Torsdag avholdes møte hvor det sannsynligvis blir klart at forsøket på å innføre fem bytter den kommende sesongen kommer til kort for andre gang. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]