Jürgen Klopp:– Jeg har aldri sett ham bomme et straffespark tidligere, men i dag skjedde det

Jürgen Klopp legger ikke noe skyld på Rhian Brewster etter ungguttens straffebom.

29. aug 2020 kl 21.08 Jens Hapnes Rege

Jürgen Klopp og hans Liverpool-mannskap forsøkte for andre gang å få med seg Community Shield-trofeet hjem til Anfield lørdag kveld, men klarte ikke å beseire Arsenal i straffesparkkonkurransen. 

Tyskeren var delvis fornøyd med prestasjonen. 

Misbrukte sjansene

– Vi var her for å vinne - det håper jeg var åpenbart. Vi tapte på grunn av straffene og fordi vi ikke tok sjansene våre. Vi kunne ha scoret tidligere og fått kampen inn i vårt spor. 

– Jeg var delvis fornøyd med prestasjonen. Jeg visste hva vi hadde gjort på forhånd og hva jeg kunne forvente fra et taktisk og fysisk ståsted. Vi spilte mot en defensiv vegg og vi måtte ha friske bein for å ta de riktige avgjørelsene.

– Alt er normalt, og vi har fortsatt to uker på å forberede oss videre, forklarte 53-åringen etter kampen. 

Klopp var svært fornøyd med nyervervelsen Takumi Minaminos innhopp. 

– Det var en stor dag for ham og for oss. Det eneste han manglet fra før av var en nettkjenning. Han hadde noen gode øyeblikk, og formen han er i er åpenbart veldig god. Jeg er veldig glad på hans vegne, og det var et viktig steg for oss og ham. 

JUBEL: Minamino kunne endelig feire nettkjenning i den røde Liverpool-drakta.

JUBEL: Minamino kunne endelig feire nettkjenning i den røde Liverpool-drakta.

– Taki kan ha en stor innflytelse, det er derfor vi signerte ham. Han er en veldig nyttig spiller. Han er god i de tette områdene, har et fantastisk førstetouch og tar smarte avgjørelser. 

Brewsters bom

Klopp valgte å bytte inn Rhian Brewster like før slutt, og det var åpenbart at det var straffekonkurransen som var i tyskerens tanker da han gjorde endringen. Han legger ingen skyld på sin unge spydspiss etter bommen. 

– Vi må alle lære og bevise at vi kan takle nederlag. Hvis han hadde scoret og en annen hadde bommet ville det ha vært det samme.

– Å bomme er fullt mulig. Jeg har aldri sett ham bomme et straffespark tidligere, men i dag skjedde det. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]