Virgil van Dijk:– Straffer er et lotteri, og vi tapte det

Virgil van Dijk møtte pressen etter oppgjøret mot Arsenal.

29. aug 2020 kl 20.11 Jens Hapnes Rege

Liverpool var det beste laget på Wembley, men klarte ikke å avgjøre kampen i løpet av 90 minutter på tross av en sterk sluttspurt anført av Naby Keita og Takumi Minamino. 

Virgil van Dijk var skuffet da han møtte Liverpools reportere etter kampen, men mener at de rødkledde var det beste laget. 

Tapte straffe-lotteriet

– Deres eneste sjanse var målet, og det var ikke en gang en sjanse. Det var en fantastisk avslutning, men vi burde ikke latt ham komme til den så enkelt.

– Vi spilte bra, og skapte flere sjanser. Til syvende og sist er straffer et lotteri, og vi tapte det. 

– Vi er skuffet, men må gå videre. Sist gang vi tapte på straffer vant vi ligaen. Vi bør ikke få panikk, men vi er åpenbart skuffet.

FRISK MINAMINO: Japaneren sørget for straffespark.

FRISK MINAMINO: Japaneren sørget for straffespark.

Friske Takumi 

Liverpools stoppergigant tok seg tid til å rose Takumi Minamino etter hans friske innhopp. 

– Taki har vært veldig god etter lockdown. Han har vært den Taki vi alle så da vi spilte mot Red Bull - veldig energisk. Han er en fantastisk spiller og det er bra for oss at han begynner å komme ut av skallet sitt. 

Nederlenderen sier at troppen føler seg bra før sesongen, men at landslagspausen kommer ubeleilig på.

– Vi føler oss ganske bra. Hvis man ser de siste 20 minuttene var vi friskere enn dem - vi fortsatte å løpe og å presse. Nå drar vi til forskjellige land og det blir vanskelig, men det er likt for alle lagene. 

– Det blir et  tøft år fullt av kamper vi ønsker å spille, men det blir veldig intenst. Vi må behandle oss selv bra, være profesjonelle, spise bra og sove bra. Forhåpentligvis får vi fansen tilbake snart, og det vil gi en stor boost, avslutter 29-åringen i intervjuet. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]