– Bobby er den vanskeligste å forsvare seg mot på trening

Ki-Jana Hoever har svart på spørsmål om tilværelsen i Liverpool.

7. aug 2020 kl 18.23 Arild Skjæveland

Ki-Jana Hoever er fortsatt bare 18 år gammel, og forsvarsspilleren har allerede rukket å spille fire førstelagskamper for Liverpool.

Tre av dem har kommet denne sesongen i cupene. Han var bare 16 år gammel da han fikk sin debut borte mot Wolverhampton i FA-cupen i 2019.

I en spørsmålsrunde med Bleacher Report, har unggutten fortalt litt om hvordan det er å være Liverpool-spiller.

Første spørsmål var om Jürgen Klopp.

– Det er en ære å være rundt ham så tidlig i min karriere. Du lærer så mye fra ham, og han ser spillet på en annen måte enn de fleste spillere og managere. Jeg kan lære så mye, og prøver bare å lagre det i minnet, sier han.

Rådet han fikk før debuten som 16-åring var enkelt.

– «Gjør det du gjør på trening og bare nyt øyeblikket». Jeg gjorde det i kampen, men i alle situasjoner tenker jeg på det. «Spill slik du trener, ikke noe press, det vil gå fint».

Bobby er den tøffeste å forsvare seg mot

Som forsvarsspiller i Liverpool, har Hoever travle dager hver eneste dag på trening. Roberto Firmino er den vanskeligste å stoppe, forteller han.

– Alle er supertalentfulle i Liverpool, men dersom jeg skal velge én, vil jeg velge Bobby Firmino. På grunn av ferdighetene hans og at han gjør det uventede hele tiden.

– Bobby eller Sadio. Når alt kommer til alt er det trolig Bobby. Han er en annen type angriper, og du vet aldri hva han kan finne på. Sadio er så god med ballen og så raskt - veldig vanskelig å forsvare seg mot.

FIRE FRA NEDERLAND: Gini Wijnaldum, Ki-Jana Hoever, Sepp van den Berg og Virgil van Dijk.

FIRE FRA NEDERLAND: Gini Wijnaldum, Ki-Jana Hoever, Sepp van den Berg og Virgil van Dijk.

Utlån neste sesong?

En leser ønsket å vite om nederlenderen så for seg å bli lånt ut til Championship neste sesong.

– Det er viktig at jeg spiller kamper på et så høyt nivå som mulig. Det er vanskelig å balansere, et par kamper på høyeste nivå, eller mange kamper på et lavere nivå? Jeg må finne ut hva som er riktig for meg, og så vil den beste løsningen vise seg.

– Jeg vet at jeg er klar for å spille seniorfotball, og er ikke noen ungdom lenger. Jeg liker å gjøre en skikkelig jobb nå. Dersom jeg går på lån, er målet 30 kamper. Blir jeg i Liverpool, er målet kanskje 10 kamper.

Nå ser han på seg selv som høyreback.

– Jeg ser på meg selv som høyreback for øyeblikket. Jeg er en høyreback som kan spille midtstopper. Jeg er ikke fysisk klar for å spille midtstopper en hel sesong. Kanskje jeg er klar når jeg er 25 år gammel, men som høyreback liker jeg det å kunne angripe. Jeg har overblikk i spillet mitt, som Trent, og kan spille folk fri. Jeg tror jeg kan bli en spiller som setter opp og gir målgivende til andre spillere.

Lærer mye fra van Dijk

Virgil van Dijk er en naturlig inspirasjonskilde for en ung midtstopper fra Nederland.

– Virgil er den beste forsvarsspilleren i verden. Han er utrolig med ballen. Han snakker nederlandsk til meg på trening, og gjør at jeg kan forstå ting bedre. Etter trening går jeg til ham og stiller spørsmål, og han er villig til å besvare alt jeg lurer på, forteller han.

Det er også en av spillerne han er nærmest.

– Sepp van den Berg, Curtis Jones, og så Virgil og Wijnaldum. Origi snakker også nederlandsk, så vi er alle ganske nære.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]