Klopp får ligacupønsket sitt oppfylt – men Premier League-klubbene må betale

Det blir en endring i ligacupen neste sesong.

7. aug 2020 kl 16.40 Arild Skjæveland

At semifinalene i ligacupen spilles over to kamper er noe av det som har irritert Jürgen Klopp mest i tiden sin i England. Han har flere ganger gitt uttrykk for at han mener det er helt bak mål, og at det er noe som bør endres på av hensyn til spillerne.

Neste sesong kommer det til å bli slik - på grunn av den sene sesongstarten og en veldig full kalender. Prisen er det Premier League-klubbene som må betale.

Daily Mail rapporterer at klubbene på torsdagens møte ble enig om å tilbakebetale Sky Sports totalt 25 millioner pund for å droppe to oppgjør i ligacupen. 

Kan stille svekket lag

Sky Sports har godtatt forslaget, og dermed blir det én semifinale neste sesong.

Samtidig har fotballforbundet FA besluttet å kompensere klubbene fra lavere divisjoner for de tapte inntektene de eventuelt vil få som følge av dette, dersom de kommer så langt.

Det har vært snakk om at toppklubbene vil droppe ligacupen neste sesong, på grunn av europacupspill og få ledige kampdatoer.

Nå har klubbene sagt at de kommer til å delta også neste sesong - men en kan forvente at flere kommer til å stille med redusert mannskap. Det er også en av grunnene til at Sky Sports skal tilbakebetales penger.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]