Hva skjer i Premier League og Championship? Lønnstak innføres i League One og Two

Mens fotballklubbene sliter med ringvirkningene etter koronaviruset så tar nå klubbene i English Football League grep.

7. aug 2020 kl 15.28 Øystein Tronstad

Klubbene stemte i dag for flere forslag som skal gjøre det lettere å håndtere økonomien og styre klubbene mot fornuftig drift.

Nå innføres det et lønnstak på 2,5 millioner pund i League One og 1,5 millioner i League Two.

Lønninger, bonuser og andre kostnader knyttet til spiller 21 år elle eldre vil bli inkludert. Klubbene kan maks ha 20 spillere over 21 år. De som krysser grensene vil bli bøtelagt eller møte andre sanksjoner.

I League Two skal alle unntatt to klubber ha stemt for.

I en uttalelse skriver English Football League:

«Avgjørelsen kommer som en følge av store og grundige konsultasjoner med alle klubbene med tanke på bærekraft og inflasjonen i lønninger, som følge av korona-situasjonen som stoppet all fotball i mars.»

TUNGT PÅ HILLSBOROUGH: Den gamle storklubben Sheffield Wednesday er en av mange som sliter økonomisk og blir straffet med 12 poeng i trekk på grunn av regnskapsføringen etter salget av nettopp Hillsborough.

TUNGT PÅ HILLSBOROUGH: Den gamle storklubben Sheffield Wednesday er en av mange som sliter økonomisk og blir straffet med 12 poeng i trekk på grunn av regnskapsføringen etter salget av nettopp Hillsborough.

CEO David Baldwin sier:

– Frasen «lønnstak» har mye følelser knyttet til seg og skaper et bilde av restriktive krav. Men det er ikke vårt mål og trolig heller ikke effekten av disse reguleringene.

– De finansielle konsekvensene av korona-viruset er intense for EFL-klubbene og denne løsningen vil hjelpe oss med å sikre at klubbene ikke kan bruke så mye at det fører til økonomisk ustabilitet.

Det diskuteres også andre forslag som skal bidra til økonomisk stabilitet.

For et år siden ble den tradisjonsrike klubben Bury kastet ut av EFL på grunn av sin store gjeld. I mars så måtte National League-klubben Barnet permittere samtlige ansatte. Londonklubben ba da Premier League om hjelp.

Klubbene i Championship skal også være i diskusjoner om tiltak. Wigan og Sheffield Wednesday er blant lagene som nylig har fått poengstraff på grunn av økonomiske forhold.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]