– Da Klopp kom tenkte vi at det ville bli en berg-og-dalbane. Det ble verdens høyeste berg-og-dalbane

Gerrard, Dalglish og Klinsmann forteller om deres opplevelser av Jürgen Klopp i en ny Channel 4-dokumentar.

4. aug 2020 kl 13.34 Mari

– Da han og Liverpool ble enige om å starte dette eventyret sammen, visste jeg at det kom til å gå bra. Det sier Jürgen Klinsmann i «Jürgen Klopp: Germany’s Greatest Export» som ble vist på Channel 4 i Storbritannia mandag kveld, produsert av Erdinger.

I den timelange dokumentaren møter man også Steven Gerrard, Kenny Dalglish, John Barnes, Steve McManaman, og journalister James Pearce, Raphael Honigstein og Melissa Reddy. Med skuespiller David Morrissey på fortellerstemmen, forteller de historien om Klopp fra Glatten til ligagull med Liverpool.

Klinsmann og Klopp ble stilt opp mot hverandre da Bayern München var på jakt etter ny trener i 2008, men storklubben valgte det langt mer kjente navnet Klinsmann over den unge Mainz-treneren, som heller endte opp i Borussia Dortmund.

– Jeg var trener mot Klopp én gang, da jeg var Bayern-trener, og jeg tror han vant, ler Klinsmann.

I 2015 byttet Klopp Bundesliga med Premier League og forventingene var skyhøye.

– Da han kom tenkte man at det ville bli en berg-og-dalbane. Det ble verdens høyeste berg-og-dalbane tror jeg, flirer Liverpool-legende Sir Kenny Dalglish.

– Jeg tror jeg møtte han ganske fort etter at han ble anstatt men jeg husker ikke akkurat når. Det var jo ikke som at jeg møtte kona mi, man husker første gang man møter kona si, men jeg skulle jo ikke gifte meg med han, ler Dalglish.

Misunnelig Gerrard

– Jeg har vært i klubben lenge og det var hele tiden en følelse av at det skulle bli bedre men det var vanskelig å sette fingeren på når, sier Gerrard.

– Før jeg møtte han lurte jeg på om han er den samme mannen man ser på kamera. Og han er det, og mer, sier Gerrard.

– Det store varme smilet først og fremst, og så får man den store, varme klemmen, forteller Gerrard.

– Han får deg til å føle deg spesiell og velkommen. Se for deg å spille for han. Jeg er nesten sjalu på Liverpoolspillerne i dag.

– Jeg vil ha på meg en trøye for han, og løpe for han. Det er det han gjør med spillerne, fortsetter en ivrig Gerrard.

– Folk liker han bare, for han er likandes. Han er morsom, karismatisk og energisk. Og det er det man vil ha fra en leder, man vil ikke ha en kjedelig leder, forteller Klinsmann.

– Man må ha en som sier «Vi må gå ut der og slå Barcelona!»

– Når man har en manager med høy intensitet, kan du stole på at spillerne, så lenge de er med på det, vil gi høy intensitet på banen, og supporterne på tribunen, sier Klinsmann.

– Ingen var lykkeligere

Da pandemien satt en stopper for fotballen, var det selvsagt ingen som argumenterte for at ligagull var viktigere enn menneskeliv. Men for mange Liverpool-supportere var ventetiden vanskelig.

– Fra et normalt, egoistisk synspunkt som fan og tidligere spiller, var det et vanskelig øyeblikk, sier Gerrard om da ligaen ble stanset.

England ble satt i lockdown i mars, og innbyggere fikk bare lov til å forlate husstanden én gang i løpet av dagen for å trene, eller for å gå på butikken hvis det var strengt nødvendig.

– Vi bor i samme område. Det eneste man kunne gjøre under lockdown var å trene. Jeg kunne se han komme frem og tilbake, så jeg vet at han ikke lå på latsiden, smiler Gerrard. De to er nesten naboer i området Formby, nord for Liverpool.

Det var i Formby spillerne samlet seg for å se kampen mellom Chelsea og Manchester City, som bekreftet ligagullet.

– Jeg satt hjemme og så det på TV. Jeg ble invitert til å være der borte med spillerne, men synes det riktige var å gjøre det hjemme med familien min og la spillerne feire og nyte det sammen, sier Gerrard.

– Det var ikke et lykkeligere hjem i fire mils omkrets.

– I løpet av et år har de vunnet VM for klubblag, Champions League, Premier League. Det høres ikke så verst ut, gjør det? spør Dalglish mot slutten av dokumentaren.

Jurgen Klopps Liverpool FC er mestere over alt og alle og ja, det høres ganske bra ut.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]