Robert Lewandowski har blitt trent av Klopp, Guardiola og Ancelotti– Klopp er den beste treneren jeg har hatt

Kanskje verdens beste nummer 9 har Jürgen Klopp som sin favorittmanager.

4. aug 2020 kl 10.10 Arild Skjæveland

Robert Lewandowski har scoret 51 mål på 43 kamper (!) denne sesongen, og forbereder seg nå til lørdagens møte med Chelsea i 8. delsfinalen av Champions League.

Bayern har en 3-0 ledelse fra møtet i London, og har et ypperlig utgangspunkt for å sikre seg en plass i kvartfinalen der vinneren av Napoli og Barcelona blir motstander.

I et intervju med ESPN på Instagram Live har storscoreren snakket om sine tidligere managere - og det er Liverpool-sjefen som blir trukket frem som favoritten. 

– Jeg tror Jürgen Klopp er min favoritt, og etter ham kommer Pep Guardiola. 100 prosent, svarte Lewandowski.

– Klopp har to ansikter. Du kan se ham som en farsfigur, men den andre delen er som trener og manager. Han kan forteller deg hva som helst - og jeg snakker ikke om de gode tingene, men de dårlige, sier han videre.

– En perfekt balanse

31-åringen mener Klopp har funnet den perfekte balansen som manager.

– For spillerne er det også en stor motivasjon. Han gjør det perfekt, for han vet hvor grensen går og hvor han kan presse deg, enten mer eller mindre, sier han videre.

– Prestasjonen hans som trener er utrolig, men ikke bare som trener, men også som menneske.

Lewandowski vant Bundesliga i 2010/11 og 2011/12 under Jürgen, samt cupen i 2011/12. Han forlot Dortmund gratis før 2014/15-sesongen, og gikk til erkerival Bayern München. Der har han vunnet seks ligatitler.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]