MÅ STOPPES:  Liverpool nøytraliserte Robert Lewandowski på Anfield. Det er målet igjen på onsdag.

Slik er Klopps plan for å stoppe Lewandowski

– Hvordan kan vi skape problemer for dem, som de aldri har stått overfor så langt mot andre motstandere?

Det endte målløst i den første kampen av åttendelsfinalen mellom Liverpool og Bayern München på Anfield, og onsdag er det returoppgjør på Allianz Arena. Dermed kan Liverpool gå til kvartfinale med uavgjort, om det scores mål i München.

Før kampen på Anfield var det mye fokus på problemene i Bayern München, men siden den gang har de overbevist i Bundesliga. Med 12-1 i målforskjell på de tre siste ligakampene er de også tilbake på tabelltopp, med like mange poeng som Borussia Dortmund. 

Bedre analyse av styrkene

Bayern har slått Hertha Berlin 1-0, så vant de 1-5 mot Mönchengladback, før de fulgte opp med 6-0 mot Wolfsburg i helga.

– De ser annerledes ut for dem nå selvsagt, det er mer positivitet rundt Bayern. De er tilbake på toppen av tabellen igjen, vinner kamper komfortabelt igjen og alt det, så de er virkelig tilbake på sporet … om de noen gang forlot det.

– Jeg liker det. Ikke fordi jeg tror det er enklere, men fordi da ser vi i analysen hvor sterke de er, sier Jürgen Klopp til Liverpoolfc.com.

Skal skape nye problemer for dem

– Vi er sterke nok til å gi dem en ordentlig kamp, og det er det eneste man kan forvente i en slik situasjon. Det er det jeg tenker på: Hvordan kan vi skape problemer for dem, som de aldri har stått overfor i sesongen så langt mot andre motstandere?

– De har selvsagt veldig sterke motstanderen, men hvis vi er på vårt beste kan vi være eksepsjonelle. Og det må vi være også, faktisk. Hvis vi spiller en normal kamp der, har vi ingen sjanse og da kan vi gå ut, sier Klopp.

– Men hvis vi presser oss inn i en spesiell stemning og spiller en god fotballkamp, så har vi en real sjanse og det er alt jeg trenger.

De har selvsagt veldig sterke motstanderen, men hvis vi er på vårt beste kan vi være eksepsjonelle.Jürgen Klopp

Han drar paralleller til forrige sesongs Champions League, der Liverpool hadde komfortable ledelser med 3-0 mot Manchester City og 5-2 mot Roma før returoppgjørene.

– Vi hadde en annen situasjon da.

– Men det er likevel en skjult fare at man kan tenke at: «ok, vi bør gå videre». Men det er likevel ikke sikkert. Med 0-0 er alt klart. Du må vinne kampen. I denne spesifikke situasjonen, kan du vinne med uavgjort også.

Stopper distribusjonslinjene

Robert Lewandowski er denne sesongens toppscorer i Champions League med 8 mål. Han har dermed to flere enn Lionel Messi, Moussa Marega og Dusan Tadic. I Bundesliga har han scoret fire ganger på de to siste kampene.

Den polske spissen er naturlig nok en Klopp kjenner godt til fra tiden i Borussia Dortmund.

– Robert er en spiss i verdensklasse, det er det ingen tvil om. Men han har flere styrker og ferdigheter. Det er ikke sånn at du kan si: «hvis du unngår det, så kan han ikke gjøre slik». Men vi er erfarne og gode nok.

– Det er alltid slik med gode spisser, at jo mer du kan unngå pasninger og innlegg til ham, jo bedre er det. Det er det vi jobber med, og må fortsette å jobbe med.

Del
Siste Til vår nyhetsoversikt
27.08.2019 kl 20:58

Tre klubber kvalifiserte seg for Champions League

Det blir ikke norsk motstander for Liverpool i høstens Champions League.

+
27.08.2019 kl 19:28

Mens Liverpool kan forberede seg på Melwood skal Burnley spille ligacup

Burnley tar imot Sunderland på Turf Moor onsdag kveld.

+
27.08.2019 kl 18:33

Byrådslederen er imot klubbens merkevareplaner

Liverpool Football Club ønsker opphavsretten for ordet «Liverpool» i fotballsammenheng.

+
27.08.2019 kl 17:24

God stemning på Melwood da Leighton Clarkson igjen trente med førstelaget

17-åringen er en spiller de har stor tro på i klubben.

+