Tallene som knuser scoringsmytene

Om noen hevder Liverpool ikke scorer nok mål denne sesongen, er det noen argumenter å slå tilbake med her.

12. mar 2019 kl 09.16 Arve Vassbotten

«Det svinger ikke like mye av Liverpools angrepsspill», «det scores ikke nok mål», «de tre foran har ikke vist samme form som sist sesong», dette er alle forklaringer det er lett å komme opp med etter kamper der Liverpool har slitt med å vinne eller med å sette ballen i nettet.

Selv om forsvaret har fått mye rettmessig ros for at Liverpool er i kampen om å løfte det første ligatrofeet på 29 år, er de ikke alene om å ha ført Liverpool opp i ryggen på Manchester City.

For Liverpool har scoret akkurat like mange mål på sine 30 første kamper denne sesongen, som de gjorde på de 30 første kampene sist sesong. Begge sesonger er det scoret 68 mål.

SERVITØR OG MÅLSCORER:
SERVITØR OG MÅLSCORER:  Mot Burnley i helga måtte Salah nøye seg med å stå bak forarbeidet på flere mål, mens Firminos skuddsalver endte i to mål.

Imponerende løft

Denne sesongen er målforskjellen på solide pluss 51 med 68-17, og Liverpool står med 73 poeng. 22 seiere, 7 uavgjort og ett tap er det blitt så langt.

Sist sesong var den pluss 34 med 68-34, og med 60 poeng på denne tiden av sesongen. Da hadde Liverpool 17 seiere, 9 uavgjort og 4 tap.

Manchester City hadde da 21 poengs forsprang på Liverpool, og hadde en målforskjell på 85-20, og med 65 poengs målforskjell.

Liverpool har altså redusert forspranget til Man City md 20 poeng, sluppet inn 17 færre mål og scoret akkurat like mange, om man sammenligner med forrige sesong. Det sier mye om den enorme forskjellen på Klopps lag.

Tre med over 10 mål

Liverpool er også det eneste laget i Premier League som har tre spillere som har scoret over 10 mål denne sesongen. Mohamed Salah har 17, Sadio Mané har 16 og Roberto Firmino har nå 11 mål.

På tilsvarende tidspunkt sist sesong sto Salah med hele 24 mål i serien, før han banket inn 4 mål mot Watford i kampen som fulgte i den 31. serierunden.

Roberto Firmino hadde 13 mål - og er to bak sitt eget fjoråret, mens Sadio Mané hadde 8 scoringer, det har han doblet nå.

De tre hadde scoret 45 av målene til Liverpool i serien sist sesong på samme tid, nå har de scoret 44.

Mindre mål i Champions League

Nå har riktignok ikke Liverpool scoret like mye i Champions League denne sesongen, som den forrige, men så har da også motstanderen vært langt tøffere. Sist sesong var Spartak Moskva og Maribor blant motstanderne, og begge ble slått 7-0, denne gangen var det langt tøffere med PSG og Napoli i gruppespillet.

I Champions League hadde Firmino 8 mål, Salah 7 og Mané 6 på denne tiden av forrige sesong. Denne sesongen har de scoret 2, 3 og ett mål i turneringen. Men når vi skrev 12. mars 2018, hadde også begge oppgjørene i åttendelsfinalen vært spilt.

Liverpool vant da 5-0 borte mot Porto, før det ble 0-0 på Anfield i returen. Forhåpentligvis vil også Mohamed Salah avslutte sin lengste periode uten mål i Liverpool i bortemøte med Bayern München på onsdag. Egypteren har nå gått fem kamper uten nettkjenning.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]