Engelske aviser etter seier mot Burnley:«Liverpool viste at deres tittelambisjoner er tilbake på skinner - Adam Lallana har ikke spilt så bra på to år»

Til tross for motgang underveis greide Liverpool å håndtere de problemene som oppstod på Anfield.

11. mar 2019 kl 11.27 Torbjørn Flatin

Chris Bascombe i Telegraph mente at Liverpool reagerte på en trygg og god måte da Burnley sjokkerte The Kop ved å ta ledelsen før det var gått seks minutter.

Han trekker fram trioen på topp hvor Mané og Firmino scoret to mål hver, og Salah ble berømmet av Klopp, samt at Adam Lallana overraskende kom inn som et stort pluss på midtbanen.

Adam Lallana

«Liverpool tettet luken til Manchester City ned til et poeng, men viktigere var det at dette var Liverpool tilbake til nær sitt aller beste i en risikabel hjemmekamp», skriver Bascombe.

«Det var et tidlig avspark som ofte gir en avslappet atmosfære og vinden kom i stormkast. Det siste gjorde Jürgen Klopp lurt i ikke å nevne etter hans værrapport fra Goodison sist helg, spesielt ettersom klareringen fra Tom Heaton i forkant av det tredje målet ble stoppet av et slikt kast.»

«Liverpool har sett fram til å ønske en av deres engelske midtbanespillere velkommen tilbake, en kreativ kraft som kunne gi tittelutfordrerne fra Anfield en viktig dytt.»

«Mannen heter Alex Oxlade-Chamberlain, men realiteten er at det nå virker mer trolig at det er Adam Lallana som vil bidra i innspurten. Lallana presterte på sitt skarpeste på to år. Han var involvert i lagets to første mål og fikk stående applaus da han forlot banen etter 77 minutter.»

Lallana knyttet midtbanen og angrepet sammen mens han stadig vant tilbake ballen. Det mest oppmuntrende var energinivået og tempoet som han viste.Chris Bascombe i Telegraph

Gullkamp

Telegraph påpeker at de 90 sekundene som var mellom redusering til 2-3 og Liverpools fjerde mål var det eneste tidspunktet hvor Liverpools viste noe engstelse.

«Seieren betyr at Liverpool er to poeng etter hva de totalt hadde forrige sesong. Dette er bare tredje gangen i deres historie som de har oppnådd 73 poeng etter 30 kamper. Graden av forbedring i dette laget er ekstraordinært.»

«Nå gjenstår åtte kamper. Kampen om gullet lever videre.»

Ideelle forberedelser

«Dette ble en test over nerver, kvalitet og beherskelse, satt i scene av Burnley, kampledelsen og været, og Liverpool leverte på alle punkter», skriver Andy Hunter i The Guardian. «De påminnet de regjerende mesterne om, slik Klopp kommenterte det «at ingen vil bli kvitt oss.»»

«Etter hva som var en imponerende, men langt fra rutinemessig hjemmeseier mot laget til Sean Dyche blir Liverpool værende rett bak skulderen til City. Det takket være at Roberto Firmino og Sadio Mané scoret to ganger hver. De to gangene tidligere hvor Liverpool har hatt 73 poeng etter 30 kamper har de vunnet tittelen, og dette var ideelle forberedelser til returkampen i Champions League mot Bayern München.»

Burnley scoret med to av sine tre skudd mellom stengene, men var enda mer treffsikre med å skyte seg selv i foten. Deres forsvarsspill var forferdelig.Andy Hunter i The Guardian

Disiplin og modenhet

Det ville ha vært lett for Liverpool å miste fatningen etter hva James Pearce i Liverpool Echo kaller for en skandaløs avgjørelse da dommer Andre Marriner tillot at corneren til Ashley Westwood ble gjeldende.

Han skriver videre at Liverpool «greide å kanalisere sitt sinne over denne uretten på best mulig måte, da en modig og frisk respons forvandlet et mareritt av en start til en overbevisende seier.»

«Det har vært mye snakk om at Liverpool har vaklet de siste ukene, men denne prestasjon burde tie den diskusjonen.»

Disiplinen, modenheten og kontrollen som har brakt de røde så langt som dette viste seg igjen fram. Det var aldri noe tegn til panikk.Jamies Pearce i Liverpool Echo

Anfield vekket til live

«Momentum og tro er nå gjenopprettet», forklarer Pearce videre. «Laget virker igjen mer truende i sitt kontringsspill og det er et positivt tegn før onsdagens kamp mot Bayern München, da de vil jakte et viktig bortemål.»

«Angående ligaen er det ikke i de rødes hender. Etter tre måneder som de som ble jaktet på står de nå selv for jakten, men denne tittelstriden lever fortsatt i beste velgående.»

«Anfield ble vekket til live igjen. The Kop satte i et trassig brøl da Burnley fikk sitt åpningsmål, mens Liverpool brettet opp ermene og viste at de er klare for en fight.»

Har du innspill til journalisten?
[email protected]