Vidåpent før returoppgjøret

Det endte 0-0 på Anfield.

Tirsdag 19.feb 2100 (Champions League) - 1/8-finale. TV 2 Sport 1/ Viaplay / TV 2 Sumo / Tilskuere: 52250 / Dommer: Gianluca Rocchi (Italia)

Tidligere oppgjør
Bayern..LiverpoolCL1-3Referat
Spillerbørs

Liverpools beste: Jordan Henderson

Vurdert av: Tor SandøAlisson Becker 7

Et par tilfeller i første omgang der han satte en støkk i røde supportere. En gang forsøkte han å runde Lewandovski, den andre holdte han i kompaniskap med Matip litt krøll. Et par gode redninger gjorde at vi kjente igjen brasilianeren.

Trent Alexander-Arnold 6

Legger nydelige innlegg og er aktiv fra høyresiden i første omgang i dag. Får trekk for at han blir overløpt og misser i farlige situasjoner. Mer anonym og mer slurvete i pasningsspillet i andre omgang.

Joël Matip 6

Må vel bare innse at Matip ikke helt greide å døyve savnet av van Dijk. Spilte usikkert og var nær ved å bli sistemann på Bayerns største sjanse i første omgang. Bidro imidlertid andre veien også i første omgang, der han holdt på å score. Liverpool-forsvaret ble ikke nevneverdig presset i andre.

Fabinho 7

Hadde en litt ruskete førsteomgang, der han ikke helt fant seg til rette sammen med Matip. Spilte seg godt opp de siste 45 minuttene, med flere viktige inngripener, blant annet en fantastisk takling på Lewandovski.

Andy Robertson 7

For en drive, for et initiativ. Går på løp, søker rom. God bidragsyter offensivt og gjør en grei jobb offensivt. Flere gode innlegg, men var ikke så mye med i andre som i første omgang.

Jordan Henderson 8

Spilte en outstanding førsteomgang, der han var høyt og lavt. Slo et kunstverk av en pasning til Salah tidlig og spilte med hjertet langt utenfor den røde drakten ellers i kampen. Trives både i rollen som vaktbikkje og tilrettelegger på midten. Slapp seg også han litt nedpå i andreomgangen. Får gult kort på en litt unødvendig takling på Martinez midt på banen. Liverpools klart bestemann. Er en ny Captain Fantastic født?

Georginio Wijnaldum 8

Aggressiv i spillestilen og utrolig viktig når de røde setter fart mot det tyske forsvaret. Sto i veien på det som kunne blitt en kjempesjanse fra Salah i andre omgang. Ny god kamp av nederlenderen.

Naby Keita 7

En av hans beste kamper i rødt. Godt overblikk, mye spillbar, god ballfordeler. Gjaldt også for han at han var en del bedre de første 45. Byttet ut for Milner kvarteret før slutt.

Sadio Mané 7

Hadde med litt flaks scoret årets mål i Champions League, da han brasset mot Bayern-mål i første omgang. Var stadig en trussel for Bayern-forsvaret, men sløste en del i dag.

Roberto Firmino 7

Bobby må gjerne ha virus hver uke dersom han leverer som i dag. God energi, stadig et uromoment for Bayern-forsvaret. Løp mye og var muligens tom da han gikk ut 15 minutter før slutt.

Mohamed Salah 6

Rene kunstverket når han sniker seg bak midtstopperne og får en fot på overlegget fra Henderson etter drøye ti minutter. Ellers var det bare små glimt av det egypteren kan. Var noe utforløst over spillet til Mo i dag. Han får ta det igjen om drøye tre uker.

James Milner

Fikk et kvarter for Keita. Jobbet godt på midten de minuttene han var på banen.

Divock Origi

Litt overrasket at han og ikke Sturridge fikk komme på banen. Markerte seg ikke nevneverdig.

Lagoppstilling
Liverpool (4-3-3)Bayern München (4-3-3)

Innbyttere

Innbyttere

Kampreferat
 1. Etter kampen

  Etter at kampen var på High Speed i første omgang, senket kvaliteten og tempoet seg et par hakk i andre. Pasningskvaliteten ble også senket noen hakk og Liverpool kom seg ikke til så mange scoringssjanser de siste 45 som de første. Unntaket var Mané, som stupheadet mot Bayern-målet, men Neuer var nede og reddet.
  Liverpool fant ikke helt ut av et defensivt Bayern München i andre omgang. Flere ganger var det den siste, avgjørende pasningen som stoppet en stor målsjanse for de røde.
  Der Mané fikk et et par sjanser, Salah og Matip hade gode muligheter til nettkjenning i første, ble det ikke registrert i nærheten så mange i andre. 
  Etterhvert ble Bayern mer komfortable med målløst resultat og fikk kampen ned i et tempo som var en fordel for dem i forhold til returen i München. 
  Hjemmelaget hadde fortjent å vinne denne og hadde mange flere scoringsmuligheter enn tyskerne i denne kampen. Med 0-0 er det fordel Bayern München i forhold til returen onsdag 13. mars, men kampen om kvartfinaleplass er i høyeste grad levende.
  Skrevet av Tor Sandø
 2. Andre omgang

 3. Siste bytte Inn: Rafinha (Ut: Serge Gnabry)90'

  Kovac gjør et siste bytte.
 4. Robertson er litt heldig90'

  Skotten lager frispark fire minutter på overtid og protesterer voldsomt. Heldigvis slipper han det gule kortet som ville gjort at han mistet returen.
 5. Bayern forsvarer seg bra Rafinha90'

  Javi Martinez stopper nok en gang den avgjørende pasningen når Sadio Mané setter fart fremover og prøver å finne en lagkamerat. Han har vært meget viktig på midtbanen for Bayern i kveld.
 6. Fire minutter legges til90'

  Den italienske dommeren har lagt til fire minutter.
 7. Seiler forbi alle89'

  Ballen går over alle og seiler ut til kast. Bayern forsvarer seg bra nå, og virker fornøyd med 0-0 fra Anfield.
 8. Frispark i god posisjon89'

  Origi blir tatt, og Liverpool har innlegg i god innleggsposisjon ute til høyre.
 9. Bayerns andre bytte Inn: Renato Sanches (Ut: James Rodriguez)88'

 10. Matip header over86'

  På den påfølgende corneren stiger Matip høyest, men treffer ballen med skuldra og header over mål.
 11. Mané tester Neuer! Sadio Mané85'

  Godt innlegg fra Andy Robertson. Sadio Mané stuper frem og header. Manuel Neuer er nede ved stolpen og får reddet.
 12. Der har Matip bedre tid83'

  Liverpool står høyt etter corner. Henderson slår mot Salah på bakre stolpe, ballen treffer enn Bayern-spiller og faller ned til Matip på 16 meter. Han har mye bedre tid enn han tror, og sleiver ballen langt opp på tribunen.
 13. Bayerns første bytte Inn: Franck Ribery (Ut: Kingsley Coman)81'

  Trent Alexander-Arnold har hatt god kontroll på Coman i kveld. Nå kommer veteranen Franck Ribery inn.
 14. Bra angrep80'

  Mané holder ballen, og slår Andy Robertson akkurat i tide. Han prøver å slå inn foran mål til Salah og Origi, men Kimmich får blokkert til corner.
 15. Firmino er ferdigspilt Inn: Divock Origi (Ut: Roberto Firmino)76'

  Brasilianeren har slitt med sykdom, og tas av banen med 14 minutter igjen.
 16. Her kommer Milner Inn: James Milner (Ut: Naby Keita)76'

  Milner er førstemann inn.
 17. Gnabry skyter igjen75'

  Drar seg inn og skyter over mål.
 18. Klopp gjør klar to mann74'

  James Milner og Divock Origi gjør seg klare nede på sidelinjen.
 19. Salah kommer nesten til avslutning74'

  Salah kommer seg forbi Alaba og inn i feltet, men det blir for mange folk i veien og han får en dårlig touch samtidig som han er litt ubesluttsom, så heller ikke nå kommer avslutningen.
 20. Det handler stort sett bare om Liverpool nå73'

  Det er lenge siden forrige gang tyskerne prøvde seg. Det handler stort sett om Liverpool på Anfield nå - og det er de helrøde som er farlig frempå.
  GettyImages-1130782454.jpg
 21. Igjen er det nesten67'

  Alexander-Arnold med et flott innlegg som Firmino stusser videre inn i feltet. Ballen havner hos Mané, som kontrollerer ballen men blir stoppet i avslutningsøyeblikket. Det er Liverpools om har initiativet nå, men sliter med å sette Neuer på prøve.
 22. Henderson ligger nede62'

  Thiago spiller ballen og treffer Henderson med knottene i leggen etterpå. Liverpools kaptein må ha behandling, men ser ut til å kunne fortsette.
 23. Flott initiativ fra Trent61'

  Trent Alexander-Arnold snapper ballen fra Coman og setter voldsom fart fremover. Han kommer seg langt inn i feltet, men får dessverre ikke spilt en skikkelig pasning.
  GettyImages-1130782477.jpg
 24. Gnabry skyter over59'

  Ny god involvering fra den tidligere Arsenal-spilleren. Bayern vinner ballen høyt, og Gnabry banker til fra 25 meter. Heldigvis seiler den over mål, men det var et godt forsøk.
 25. Gnabry setter fart57'

  Serge Gnabry dribler seg forbi Andy Robertson og kommer inn i boksen. Innlegget hans klareres til corner.
 26. Få gode avslutninger56'

  Selv om det har vært flere veldig gode og store sjanser, så har ingen av lagene kommet til noen gode avslutninger. Alisson ble skutt rett på av Joel Matip - og sto på riktig sted, mens Liverpool har ikke klart å teste Manuel Neuer skikkelig enda.
 27. Henderson får det gule Jordan Henderson55'

  Henderson holder Javi Martinez og stopper en overgang. Kapteinen blir den første Liverpool-spilleren i dommerens bok.
 28. Stor mulighet!53'

  Keita bryter og stjeler ballen fra James Rodriguez. Han har to forsøk på å spille til Andy Robertson, men ballen er akkurat litt for lang. Så klareres ballen i Robertson, og daler over Neuer og til Salah på bakre stolpe. Han er dessverre ute av balanse og stresser litt, og sender ballen utover sidelinjen heller enn å få avsluttet.
 29. Mange tekniske feil51'

  Nå er det rotete på Anfield, og begge lag gjør mange tekniske feil. Bayern er farlig frempå når Coman bruker rommet Alexander-Arnold har etterlatt seg. Han kommer inn i boksen og får slått inn til Lewandowski, men den polske landslagskapteinen får ballen litt bak seg og Fabinho og Matip rydder opp.
 30. God start48'

  Liverpool har fortsatt den første omgangen slik de avsluttet den andre. Det er de helrøde som har hatt initiativet og presser Bayern høyt.
 31. Vi er i gang med de siste 4546'

  Ingen bytter i pausen. Nå angriper Liverpool mot The Kop.
  GettyImages-1130775407.jpg
 32. Pausereferat

  Omgangen begynte bra, med et kunstverk av et gjennomspill fra Jordan Henderson mot en Mohamed Salah som hadde sneket seg mellom Bayerns midtstoppere og fikk såvidt et bein på ballen mot Neuer. Den tyske keeperen reddet den.
  Så kom et par-tre nervepirrende situasjoner bakerst hos Liverpool, som gjorde at savnet av van Dijk ble rimelig høyt. Først Matip som skjøt mot eget mål og traff keeper Alisson. Så den brasilianske keeperen, som forsøkte å runde Lewandovski og med ett skapte skjelvinger hos alle helrøde supportere. 
  Så kom det gode Liverpool-angrep på rekke og rad, der Mané og Matip var blant de som avsluttet. 
  Liverpools to beste sjanser i omgangen var fra Mané som skjøt utenfor fra kort hold og Alexander-Arnold som sendte en krempasning til Salah som headet ballen like utenfor Bayerns mål. Men dessverre (og utrolig nok) står nullen seg etter halvspilt kamp.
  Konklusjonen etter 45 minutter er at hjemmelaget har vært noe rustne bakover på banen og gode offensivt. Mindre av det første og mer av de siste, så skulle utgangspunktet være godt til avgjørelsen skal falle i München. 
  Skrevet av Tor Sandø
 33. Første omgang

 34. En siste sjanse45'

  Liverpool kommer til en siste sjanse i kampen, men Neuer får fanget ballen og dommeren blåser av. Her har det skjedd mye!
 35. Det legges til ett minutt45'

  En førsteomgang med ekstremt tempo og mange hendelser. Dommeren legger bare til ett minutt.
  GettyImages-1130777748.jpg
 36. Her går det fort!44'

  Det går så fort. Keita og Henderson kombinerer, ballen havner hos Salah og plutselig er Firmino skrått ute i boksen og får ballen. Han lobber over Neuer, men det er nok et innlegg heller enn avslutning, og ballen går forbi alle.
 37. Nok en kjempesjanse! Joël Matip42'

  Salah hælsparker til Firmino, som tar med seg ballen forbi sin forsvarer og legger inn. Der er Joel Matip, som avslutter til side for mål fra 7-8 meter. Nok en stor mulighet, etter strålende angrepsspill.
 38. Enda et farlig angrep41'

  Naby Keita tar et frispark tidlig. Keita tar med seg ballen og slår mot Sadio Mané på bakre stolpe. Han får ta ned, men Kimmich kommer på og får klarert til corner.
 39. Farlig corner40'

  En meget godt slått corner der to Bayern-spillere får gå opp nesten upresset. Heldigvis kolliderer de, så ballen faller ned til Alisson som kan plukke opp. Den kunne blitt farlig.
 40. Ny brasse utenfor! Sadio Mané39'

  Sadio Mané får sin tredje gode sjanse. Keita skyter fra utenfor 16-meteren, og ballen går via en Bayern-spiller og i en bue ned til Mané inne i boksen. Han kaster seg og får avsluttet i luften, men ballen går til side for mål.
 41. Taktisk grep38'

  Trent Alexander-Arnold og Andy Robertson har byttet posisjon.
 42. Gnabry prøver seg37'

  Alexander-Arnold mister ballen på vei fremover, og Bayern får en mulighet. Serge Gnabry skyter, men Alisson ser ballen hele veien og får slått den ut til corner.
 43. Kimmich må ha behandling34'

  Joshua Kimmich ligger nede med smerter i låret og må ha behandling. Det blir et lite stopp i spillet, men han ser ut til å kunne fortsette.
 44. Mané får en kjempesjanse Sadio Mané32'

  For en mulighet!Firmino tar med seg ballen, gir til Naby Keita som skyter via blokka fra 17 meter. Ballen havner hos Mané på 11-meteren, men han må snu seg og avslutte, og sender den dessverre til side for mål.
 45. Misser med innlegget31'

  Liverpool med et godt angrep med mange involvert. Dessverre bommer Robertson helt med innlegget og sender det forbi alle og ut til kast. Der hadde de helrøde en god mulighet.
 46. Kveldens første gule Joshua Kimmich28'

  Kimmich må stå over returoppgjøret.Joshua Kimmich sparker ned Sadio Mané og vil miste kampen i Munchen.
 47. Salah header utenfor Mohamed Salah23'

  Ny bra sjanse.Liverpool har mange folk fremme etter et frispark. Ballen kommer ut igjen til Trent Alexander-Arnold som følsomt legger inn på bakre stolpe. Der kommer Mohamed Salah og får headet. Dessverre er avslutningen til side for mål.
 48. Bra angrep22'

  Liverpool og Keita bryter, og stormer fremover med mange mål. Kanskje velger Keita feil når han spiller ut til Andy Robertson som blir stoppet av Kimmich. Ballen kunne også ha vært mer presis.
 49. Lovende takter fra Keita20'

  Henderson finner Keita inne i feltet. Salah prøver å skyte etter litt klabb og babb, men treffer ikke. Keita har en flott detalj og vipper ballen opp over en forsvarer, men forsøket hans på brasse går til side for mål.
  GettyImages-1130774108.jpg
 50. Bayern har ballen mest19'

  Det er Bayern München som har ballen mest, og som styrer tempoet nå. Når Liverpool spiller ballen mellom seg i forsvar er de to kantspillerne til Bayern veldig aggressive og jager, slik Liverpool er kjent for.
  GettyImages-1130771456.jpg
 51. Alisson er heldig17'

  Nå skjer det mye her...Alisson med en uheldig involvering og et uheldig touch fra Matip gjør at Bayern får en sjanse med to mot én. Coman skyter heldigvis bare i nettveggen.
 52. Mané avslutter utenfor Sadio Mané16'

  En bra sjanse. Salah finner Keita, som finner Mané. Han kommer én mot én med en Bayern-forsvarer, men kommer litt skrått og avslutter utenfor.
 53. Nesten selvmål13'

  Så får Bayern en sjanse som er enda større.Et innlegg slås inn foran mål fra Gnabry. Han treffer Matip på fem meter, og han treffer egen keeper. Der er Matip heldig som ikke scorer selvmål - og Alisson visste nok ikke mye om det.
 54. Kampens første sjanse! Mohamed Salah13'

  Salah får en god mulighet.Frisparket fra Alexander-Arnold blir klarert, men Liverpool gjenvinner ballen. Det blir spilt en strålende ball til Mohamed Salah mellom Süle og Hummels. Salah får foten på den, men Neuer redder.
 55. Frispark i god posisjon12'

  Thiago sparker ned Gini Wijnaldum, og Liverpool har frispark i farlig innleggsposisjon ute til høyre. Wijnaldum spiller med teip rundt det såre høyre kneet som har gjort at han har slitt den siste måneden.
 56. Bayern triller ball9'

  Bayern har ballen mye nå, og tar seg god tid til å bygge et angrep. Liverpool blir løpende mellom. Det blir nesten farlig da Fabinho og Alisson går etter samme innlegg, men de helrøde slipper med skrekken.
  GettyImages-1130772376.jpg
 57. Farlig ball fra Alisson6'

  Alisson misser med en pasning fremover, og Bayern får tak i ballen og mulighet til å starte et angrep. Det blir heldigvis ingen stor målsjanse av det.
 58. Liverpool står høyt5'

  Liverpool står veldig høyt her i åpningen, og prøver å presse Neuer og forsvarerne til feil. Mané får hodet på en Neuer-klarering, ballen går ut til kast.
 59. En rotete åpning4'

  Det har vært en rotete start på kampen, der Liverpool prøver å presse et ballsikkert Bayern-lag. Ingen av lagene har fått i gang noe spill her i innledningen.
 60. Kampen er i gang1'

  Det er et voldsomt volum på Anfield i kveld.You'll Never Walk Alone har overdøvet Champions League-hymnen, og oppgjøret er i gang. Liverpool angriper mot Anfield Road End i første omgang.
 61. Før kampen

  Liverpool tar imot Bayern München i 8.delsfinalen i Champions League. Bayern har, som Liverpool, vunnet turneringen fem ganger tidligere - men de to lagene har ikke møttes i denne turneringen siden 1981.

  Det blir Jürgen Klopp mot sin gamle erkerival - og et Bayern-lag som har vunnet ligaen i Tyskland de siste seks sesongene. Denne sesongen har det ikke gått på skinner for Niko Kovac sitt lag, men de er bare tre poeng bak ledende Borussia Dortmund.

  Roberto Firmino ble klar etter sykdomsproblemene, og starter på topp. Dejan Lovren ble ikke klart, og det er Fabinho som skal spille midtstopper sammen med Joel Matip og stoppe Robert Lewandowski.

  Naby Keita spilte en god kamp mot Bournemouth og får fornyet tillit, mens rutinerte James Milner sitter på benken. Det gjør også Xherdan Shaqiri mot sin gamle klubb.

  For Bayern München ble ikke Leon Goretzka klar - og han er ikke i troppen. Ellers er lagoppstillingen som ventet, med Kingsley Coman og Serge Gnabry sammen med Robert Lewandowski i angrep. Franck Ribery sitter på benken etter å ha blitt fløyet inn sent.

  Andy Robertson risikerer å miste returoppgjøret på Allianz Arena dersom han får gult kort i dag. Det samme gjør Joshua Kimmich for Bayern.


Skrevet av: Arild Skjæveland askjaeveland
Siste Til vår nyhetsoversikt
10.12.2019 kl 21:04

Høydepunktene fra festkvelden på Red Bull Arena

Liverpool fikk jobben gjort, og er gruppevinner.

+
10.12.2019 kl 21:01

– De minner om oss i spillestilen

Virgil van Dijk og Alisson Becker roser innsatsen mot et vanskelig lag.

+
10.12.2019 kl 20:57

– Jeg kunne ikke hatt mer respekt for det Salzburg gjorde her i kveld. For et lag!

Jürgen Klopp var mildt sagt imponert over Jesse Marsch sitt mannskap.

+
10.12.2019 kl 20:52

– Det var her alt startet for meg

Liverpools venstreside var lettet og fornøyde etter den imponerende forestillingen.

+