– Dersom jeg scoret ti mål på trening ga Jürgen meg 50 euro

Robert Lewandowski snakker om Liverpools manager.

21. feb 2020 kl 22.08 Arild Skjæveland

Det var under Jürgen Klopp i Borussia Dortmund at Robert Lewandowski fikk sitt store gjennombrudd. Storscoreren, som er toppscorer i Bundesliga og er Bayern Münchens viktigste angrepsvåpen, skryter av metodene til sin gamle manager.

– På skuddtrening veddet vi. Dersom jeg scoret ti mål, ville Jürgen gi meg 50 euro. Jeg husker den første treningsøkten, så scoret jeg tre eller fire. Så etter seks-sju økter scoret jeg sju eller åtte. Etter tre måneder scoret jeg 10 på hver eneste trening, forteller den polske landslagsspilleren i et intervju med The Times

– Etter noen uker sa Jürgen «det går ikke lenger, det er blir for mye for meg. Jeg vil ikke betale deg mer», forteller han.

Tror på alt han sier

I intervjuet forteller 31-åringen om hvordan han forandret seg under Klopp.

– Det betydde ikke noe hva som skjedde, kroppsspråket mitt var det samme. Jeg snakket med Jürgen om situasjonen, og han fortalte meg at han ikke visste om jeg var sint eller glad. Vi snakket mye om det, og jeg prøvde å endre kroppsspråket mitt for å uttrykke meg mer, sier han.

– Ingen liker å endre noe med seg selv, så det var ikke lett for meg - men jeg visste at dersom jeg ville bli en bedre spiller og ta neste steg i karrieren, måtte jeg starte med det. Jeg ville alltid lære.

– Klopp endret meg personlig, med kroppsspråket. Han er en utrolig fyr. Han er en mann som uansett hva han sier, så tror du ham og står bak han. Alt han gjør kommer fra hjertet.

I Bayern spilte han under Pep Guardiola.

– Klopp og Guardiola er ulike trenere, men dersom du lager en miks av de to ville det vært perfeksjon.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]