– Jürgen er utrolig, men det startet da Kenny kom inn

Liverpools tidligere daglige leder var med på ansettelsen av Jürgen Klopp.

21. feb 2020 kl 20.21 Arild Skjæveland

Ian Ayre var ansatt i Liverpool FC fra 2007 til 2017. Han var i klubben under George Gillett og Tom Hicks, og var med under de nye eierne frem til kontrakten hans med klubben gikk ut i 2017.

Siden den gang hadde han et kort opphold i 1860 München. Nå er han daglig leder i Nashville Soccer Club, som skal inn i MLS denne sesongen. De spiller sin første kamp 29. februar, når Atlanta United FC kommer på besøk.

Nå kan 56-åringen se sitt kjære Liverpool fra avstand. Det snakker han om i et intervju med Goal.com.

– Det kapitelet er over. Det var en av de beste periodene i mitt liv, og jeg er takknemlig og stolt over tiden min der, men nå er jeg bare supporter. Jeg elsker å se dem, elsker å se hva de gjør, og hva de oppnår, sier Ayre, som ble erstattet av Peter Moore som klubbens daglige leder.

– Nå kan jeg stå i baren og banne til TV-en! Men det er ikke mye banning for tiden, for de er helt utrolige.

Startet med Kenny

Ayre var med på ansettelsene av Kenny Dalglish, Brendan Rodgers og Jürgen Klopp - og mener klubbens positive utvikling startet med Kenny.

– Jürgen er utrolig. Jeg er hans største supporter, og hentet ham til klubben, men den forvandlingen på managersiden startet med Kenny Dalglish. Det å hente Kenny tilbake for å stabilisere ting da det var kaos. Han er en av de unike som kan samle alle raskt, og han gjorde en utrolig jobb. Han tok oss til to finaler i sitt første år, og utviklet seg til en type manager som kjente spillet godt, og kunne bruke og utvikle unge mennesker, sier 56-åringen.

– Så kommer Brendan inn, gjør en strålende jobb og tar oss til andreplass. Han gjør overgangen hele veien til Jürgen, som er et fenomen. Ingen av disse tingene skjedde over natten. Vi hadde en plan, og måtte følge planen.

En prosess

Ayre mener at det er en lenger prosess og plan som gjør at Liverpool er der de er i dag.

– På banen, dersom du ser på laget som spiller nå, vil jeg tippe det er seks eller sju spillere som har vært med der på reisen da jeg var der, som Jordan Henderson. Så er det andre som har kommet i den tiden, som James Milner, Sadio Mané og Roberto Firmino, og andre som har kommet og gått som Luis Suarez eller Philippe Coutinho.

– Tanken om at noen bare kan ta over en klubb på det nivået og bare omforme den med to eller tre spillere - det kjøper jeg ikke. Du må ha et system og en prosess, og du må bygge det opp både på og utenfor banen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]