Mané var overrasket over å bli byttet ut

Jürgen Klopp mener angriperen var sjanseløs, og ville blitt vist ut om han ble på banen.

21. feb 2020 kl 17.00 Arild Skjæveland

Tirsdag kveld tapte Liverpool 1-0 i Madrid, og slet med å skape de helt store målsjansene. En av hovedgrunnene til det, var at Jürgen Klopp valgte å bytte ut et av sine viktigste angrepsvåpen i pausen.

Sadio Mané fikk gult kort like etter at 40 minutter var spilt, etter en duell med Sime Vrsaljko. Etter det var både publikum og hjemmelagets spillere veldig aktive for at senegaleseren skulle få enda et kort noen minutter senere, da 27-åringen til slutt endte opp med tilsnakk fra dommeren.

Det gjorde at Klopp ikke tok noen sjanser. Mané ble tatt av til pause, og inn kom Divock Origi.

– Jeg snakket med han i morges, og spurte han om han var overrasket. Han svarte «ja». Han sa at han ikke var nervøs i det hele, og kunne håndtert det. Det er fint at spillerne ser det på den måten, men jeg så det annerledes, sa Klopp på dagens pressekonferansen.

– Sjanseløs

Klopp mener Mané ville vært sjanseløs i en andreomgang, slik situasjonen hadde utviklet seg.

– Min ærlige mening er at han ikke hadde noen sjanse. Vi trenger at Sadio er fysisk. Sadio lager ikke frispark, men han er i kontakt med motspilleren.

– I begge situasjonene vil jeg si ble konstruert. Det er en del av spillet. Jeg er liker det ikke så godt. Du kan ikke unngå situasjoner, men den som ble laget til et minutt før pause med åtte spillere rundt ham som dyttet ham i dommerens retning, gjorde at jeg ikke trodde vi kunne avslutte kampen med 11 spillere dersom vi lot ham være på banen.

– Han var eksepsjonell igjen. Skapte problemer, og jeg ville elsket å ha ham på banen. Det går bra med han, helt fint. Han er uthvilt, og det er en god ting igjen.

Liverpool - West Ham spilles mandag kl. 21.00, og sendes på TV 2 Sport Premium.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]