– Jeg leder klubben på en annen måte enn Ian Ayre gjorde

Peter Moore legger seg ikke opp i overganger.

4. nov 2019 kl 10.35 Arild Skjæveland

Peter Moore er Liverpools daglige leder, men de sportslige valgene og overganger legger han seg ikke opp i. Det har han heller ingen interesse av, sier han.

– Du vil ikke at jeg skal gjøre de greiene der, sier Moore i et intervju med New York Times.

Liverpool er nå satt opp på en annen måte enn tidligere, og klubbens daglige leder har helt andre arbeidsoppgaver enn å forhandle med klubber og agenter.

– I moderne fotball har du fortsatt daglige ledere som driver fotballklubber, og tar seg av overganger og forhandlinger med agenter. Men det er ikke slik jeg mener at en moderne klubb bør fungere, sier han.

Den mest kjente klubben som drives på denne måten er Manchester United, hvor daglig leder Ed Woodward har fått mye kritikk de siste sesongen.

Annerledes frem til 2017

Moore ble ansatt i Liverpool i 2017. Før hans tid i klubben, var det Ian Ayre som hadde jobben som daglig leder. Han var involvert i overganger, og var blant annet tre dager i Chile under Copa America, for å sikre seg Roberto Firmino.

Det var ingenting rapportert om overgangen før klubben postet et bile av Firmino på sosiale medier, ved siden av en smilende Ayre med Liverpool-drakt.

– Det er forskjell på innspill og på å blande seg, sier Moore.

FORGJENGEREN:
FORGJENGEREN:  Ian Ayre var klubbens daglige leder før Peter Moore.

– Etter min mening er det 24 timer i et døgn, og dersom du flyr til Santiago i tre dager, slik Ian gjorde, og det er greit for vi var organisert annerledes - men hvem tar seg av alt det andre som foregår? Jeg holder meg unna veien, sier Moore om sportslige valg.

– Jeg vet ikke, og trenger ikke vite hvem vi ser på. Jeg må vite om vi kommer til å få i havn den neste sponsoravtalen vi er ute etter, og om forholdet vårt med byrådet er bra, samtidig som vi bygger videre kommersielt. Jeg må vite om samfunnslagene våre tar vare på folket i Liverpool, og om vårt juridiske team har det bra. Jeg driver bedriften, sier han.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]