Tre av de siste 10 har tatt seg videre til kvartfinale

0-0 har stort sett vært best utgangspunkt for laget som spilte borte først.

19. feb 2019 kl 23.30 Arild Skjæveland

Det endte 0-0 mellom Liverpool og Bayern München tirsdag kveld. Det var 20. gang på rad at Liverpool er ubeseiret i en europacupkamp på Anfield - og en vil tro at Jürgen Klopps lag vil kunne dra til Allianz Arena i München og score.

Med en scoring og et bortemål i München vil Liverpool ta seg videre så lenge de ikke taper kampen. Liverpool har tapt alle bortekampene i Champions League denne sesongen, og har ikke råd til flere

Tre av 10 har klart det

Andrew Beasley har hentet frem tall som viser at det laget som har spilt på bortebane først og fått med seg 0-0 har gått videre til kvartfinale sju av de siste 10 gangene det har skjedd.

Sevilla klarte det forrige sesong, da de slo Manchester United 2-1 på Old Trafford etter 0-0 hjemme i første kamp. Arsenal klarte det i 2008 etter å ha slått AC Milan 2-0 på San Siro i oppgjør to, og AS Roma klarte det i 2007 etter å ha slått Lyon i returoppgjøret.

Laget med Liverpools utgangspunkt har altså klart å ta seg til kvartfinale tre ganger tilbake gangene det har skjedd de siste 15 årene.

Lewandowski var brukbart fornøyd

I returoppgjøret på Allianz Arena må Bayern München klare seg uten en av sine aller beste spillere - suspenderte Joshua Kimmich, som fikk det gule kortet i kveld.

Robert Lewandowski ble intervjuet av BT Sport etter kampen. Han mente 0-0 var et ok utgangspunkt.

– Vi visste at det ville bli en tøff kamp. Vi har den andre kampen hjemme, men 0-0 er ok. Vi kunne scoret, men i Champions League må du prestere og spille to gode kamper, sier han.

– Vi visste at Liverpool var veldig farlige hjemme, og måtte derfor spille kompakt fra første minutt.

Han mener Bayern må spille bedre i München.

– I Champions League kan du aldri vite hva som skjer, men skal vi spille i neste runde må vi score mål. Det er vår hjemmebane, og jeg håper at vi vil spille bedre. Da kan vi score ett eller to mål.

Kampen i Tyskland spilles 13. mars.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]