– I Tyskland sier de at Liverpool vil vinne hver eneste kamp neste sesong dersom de kjøper Thiago

Ekspert og journalist Raphael Honigstein har snakket om Liverpool-linkede Thiago Alcantara.

4. aug 2020 kl 12.02 Arild Skjæveland

Liverpool Echo har meldt at Thiago Alcantara ikke er en spiller på Liverpools handleliste denne sommeren, men likevel forsvinner ikke ryktene og spekulasjonene rundt 29-åringen.

Han har takket nei til en ny kontrakt med Bayern München, som vil kreve i underkant av 30 millioner pund for midtbanespilleren. På Sky Sports sin podcast Transfer Talk har Bundesliga-ekspert Raphael Honigstein vært gjest, og snakket om situasjonen. Honigstein skrev som kjent bok om Jürgen Klopp for et par år siden.

– Bayern hadde et kontraktsforslag på bordet. De trodde at de var enige, men han ombestemte seg. Klubben antok at han allerede måtte ha klar en avtale med noen andre, men den klubben har så langt  ikke vist seg, sier Honigstein.

– Det har ikke kommet noe bud fra noen enda, men Bayern forbereder seg på Liverpool, fordi det er ryktet i garderoben. De har ikke fått noe bud enda, og Liverpool har tatt avstand fra å gjøre et framstøt. Det kan være en del av strategien deres, men Bayern har allerede innsett at han kommer til forlate dem, sier han videre.

– Vil vinne hver kamp om de får ham

Honigstein mener Bayern vil bli kraftig svekket dersom de mister den tidligere Barcelona-spilleren.

– Det vil være et stort slag for dem, for han har mer eller mindre styrt kampene for dem og er absolutt en nøkkelspiller slik jeg ser det. Det vil bli veldig vanskelig for Bayern å finne en spiller som er som Thiago, som er så unik med sine tekniske ferdigheter. Det er et stort nederlag for Bayern, og noe de ikke forventet.

– I Tyskland sier de at Liverpool vil vinne hver eneste kamp neste år dersom de kjøper Thiago, sier Honigstein.

– Han har bare vært så god. Dersom det er én spiller de mangler på den midtbanen, så er det en teknisk spiller som er mer enn skapende spiller. En dribler, og en som scorer spektakulære mål og kan se en pasning. Det er ikke en slik spillertype Liverpool har hatt i de siste årene, og de må endre dynamikken på midtbanen for å finne plass til ham.

– Når det kommer til kvalitet, teknikk og unike ferdigheter bør hver eneste klubb i verden være interessert i ham Om Liverpool kan få ham i sommer når de andre storklubbene på kontinentet ikke har mulighet, vil det være et kupp for de summene Bayern snakker om - 25 millioner pund. Han har kun ett år igjen av kontrakten sin, men for en spiller som vil være helt på topp i to-tre år til, er det et kupp i min bok. Den som får tak i ham får en diamant.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]