«Usannsynlig, men ikke umulig» - dette sier de troverdige journalistene om Thiago-overgangen

De mest troverdige journalistene mener at et kjøp av spanjolen er usannsynlig, men at det ikke kan avskrives helt.

7. jul 2020 kl 16.52 Jens Hapnes Rege

Thiago Alcantara har blitt linket heftig til Liverpool i løpet av helgen, og det virker sannsynlig at spanjolen ønsker å bytte klubb neste sesong. 

Kontrakten hans går ut neste sommer, og det rapporteres om en prislapp på rundt 30 millioner pund. En fin sum for en spiller Klopp tidligere har uttalt at han beundrer.

Flere troverdige journalister har snakket om hvor de tror den tekniske midtbanespilleren ender opp.

Stille fra Bayerns side

– Overgangen er definitivt mulig, ettersom han ikke har signert en ny kontrakt med Bayern, den går ut neste sesong. Karl Heinz-Rumenigge har sagt at klubben ikke lar ham gå gratis neste sesong, sier Rafa Honigstein, som har gode kilder i Tyskland, i en podcast av The Athletic.

– Hansi Flick (Bayerns trener) elsker Thiago, og ønsker virkelig at han skal bli, og å se etter en Thiago-erstatter er veldig vanskelig i dette markedet. 

– De (Bayern) er i mørket for øyeblikket, de har ikke fått noen henvendelser fra noen andre klubber, og venter på å se hva som skjer.

– Det er også en mulighet at han lar kontrakten gå ut for å være i en god posisjon til å returnere til Spania gratis neste år. Vi har hørt at familien ønsker å dra tilbake der, og derfor gir ikke et opphold i Manchester eller Liverpool helt mening, forklarer tyskeren. 

Honigstein, som kjenner Jürgen Klopp bedre enn de fleste etter å ha fulgt tyskeren over lang tid i hjemlandet og i Liverpool, mener at overgangen ikke gir mening. 

– Fra Liverpools perspektiv hadde det overrasket meg om de gikk for en 29-åring. Han vil gi fantastiske muligheter og et annerledes oppsett på midtbanen, men gir ikke mye når det kommer til muligheter for fremgang og fremtidig verdi. 

– Det har vært en av de største drivkraftene i deres strategi på markedet de siste sesongene. 

TENKER: Funderer Klopp på hvilke spillere Liverpool skap kjøpe her?

TENKER: Funderer Klopp på hvilke spillere Liverpool skap kjøpe her?

Fristes av London - Manchester City utelukkes

David Ornstein, med gode kilder i fotball-Europa, følger opp Honigsteins resonnement. 

– Han og familien ville syntes at en overgang til London hadde vært svært attraktivt, slik jeg forstår det, men vi vet ikke om det alternativet er der. 

– Det har vært interesse fra Chelsea og Arsenal tidligere, men om det materialiserer seg denne sommeren er jeg ikke sikker på. 

Ornstein utelukker en overgang til Liverpools største spillemessige rival, Manchester City. 

– En plass som kan utelukkes er Manchester City. Han ønsker ikke å jobbe med Pep Guardiola. Ingen av partene lengter etter å jobbe med hverandre, uten at det er noe som helst fiendtlighet i forholdet, forklarer den velinformerte journalisten.

Liverpools ståsted

To journalister med gode kilder i Liverpool, Neil Jones og James Pearce, snakket om mulighetene for en overgang i Athletics Liverpool-podcast.

– Klopp ble spurt om sommerens planer forrige uke, og han bekreftet det mange allerede hadde skrevet - at et ville bli stille på overgangsfronten.

– Klubben har blitt sterkt påvirket av Covid-krisen, og Klopp snakket om at klubben måtte være kreative på markedet, og at de ville se etter løsninger internt i klubben.

– Jeg tror fortsatt det blir et par nye fjes, men det blir mer for å legge til større bredde i stallen, i stedet for å gjøre store signeringer. De vil se på områder av stallen hvor det trengs flere alternativer, forklarer Pearce. 

Jones påpeker at ryktene om Thago har kommet fra Tyskland, men kan ikke utelukke en overgang helt. 

– Ryktene har kommet fra Tyskland og Spania, og handler om at han ønsker å dra til Liverpool. 

– Når en spiller ønsker å dra fra Bayern etter å ha vært der i flere år, og han ser seg rundt og tenker på hvor han vil dra, er det naturlig at Liverpool er i bildet. De er på toppen i Premier League og er en av Europas største klubber. Det ønsket er reellt. 

COUTINHO-RÅD? Har den tidligere Liverpool-spilleren anbefalt byen og laget til Thiago?

COUTINHO-RÅD? Har den tidligere Liverpool-spilleren anbefalt byen og laget til Thiago?

– Klopp sa at Liverpool kanskje kunne gjøre noe dersom overgangsvinduet var åpent lengre og klubben hadde bedre kontroll på situasjonen i den samme sekvensen som James (Pearce) snakket om.

– Thiago er en korttids-signering, som kan dekke kostnader andre steder, og kanskje kan det endre tankegangen. Det ville vært en stor endring fra Liverpools overganger i tidligere vinduer - han vil få mye penger, han er ambisiøs og han vil ikke ønske å ta et steg ned. 

– Han er 29, har en skummel skadehistorikk og spiller i en posisjon hvor Liverpool hele tiden går tilbake til «den trofaste trioen.» De har prøvd å passe inn kreative løsninger som Keita, Ox og Lallana, men har ikke helt greid det. Så har man Curtis (Jones) som spiller i den samme posisjonen.

– Det er flere hindere over tanken om å signere Thiago, før den åpenbare positive faktoren: at Thiago er en fantastisk spiller. Klopp har nevnt tidligere hvor høyt han verdsetter han. 

– Jeg blir overrasket dersom Liverpool signerer han, men Liverpool har overrasket meg før, avslutter Jones i podcasten.

James Pearce avslutter med å understreke Jones tankegang, og beskriver overgangen som «usannsynlig, men ikke umulig.»

Usannsynlig overgang

En gjenganger når vi undersøker mulighetene for en overgang er at de mest troverdige journalistene ikke har fått avkreftet interessen i spilleren fra Liverpool selv.

Det gjenspeilte seg da Paul Jouce, som vanligvis er blant de første med nyheter om Liverpool grunnet sitt gode kildenettverk, så seg nødt til å spørre Klopp om midtbanespilleren på pressekonferansen etter Aston Villa-kampen.

Melissa Reddy i The Independent, som er blant de mest troverdige Liverpool-skribentene, forklarer de positive og negative aspektene ved en overgang. 

Journalisten mener at Liverpool måtte ha navigert seg forbi mange røde flagg for å gjøre det økonomiske utlegget for spanjolen, at det ikke gir mening å signere en 29-åring når Klopp ønsker å bygge opp et nytt Liverpool etter denne generasjonen og peker på hans tidligere skadeproblemer som en ytterligere årsak til at en overgang virker usannsynlig. 

Hun påpeker imidlertid at gruppen mister erfaring når Adam Lallana forlater klubben og James Milner på sikt vil dra bort, og understreker at spilleren uten tvil er verdensklasse med hans orienteringsevne, utrolige overblikk og intelligens på banen. 

Thiago-ryktene har kommet fra tysk og spansk hold, og de engelske journalistene virker enige om at en overgang er usannsynlig.

Allikevel er det interessant at hverken klubben eller journalistene har avfeiet ryktene, og det kan gi håp om en ny herlig spiller på Anfield-matta når neste sesong starter. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]