Vi fulgte dagens pressekonferanse direkte: – Vi møter et lag i bra form og med selvtillit

Mesterne reiser til Brighton på onsdag og Jürgen Klopp møtte media for å snakke om Graham Potters lag, utviklingen til de unge spillerne og sesonginnspurten.

7. jul 2020 kl 12.49 Øystein Tronstad

Liverpool.no fulgte pressekonferansen live her:

Om å være tålmodige mot Aston Villa og sesongens siste kamper:

– Det er alltid viktig i fotball. Det er mer et mindset for situasjonene vi må skape må være dynamiske og flyte. Det er svært sjelden at du vinner i kampens første sekund, det er mer sannsynlig at du vinner i det siste. Aston Villa-kampen var vanskelig, som mange kamper i denne ligaen er. Men du kan ikke sammenligne kamper på den måten.

Om Brighton: 

– Jeg er ikke helt sikker på om de er sikre eller kjemper for å forbli i divisjonen, men de vet. Sannsynligvis så trenger de et par poeng til. De er et virkelig bra fotball-lag som spiller variert. De har gjort en god jobb med å etablere en ny spillestil i et lag som kjempet mot nedrykk i fjor.

– Etter lockdown så har de endret litt og gått mer etter resultatene. Vi så det mot Norwich, det er kanskje ikke et perfekt eksempel, men vi vet ikke eksakt hva vi vil møte annet enn et lag i bra form og med selvtillit.

Om innspurten av sesongen:

– Det må vi være klare for. Etter det Burnley som alltid er vanskelig. Arsenal som kjemper for Europa. Etter det Chelsea som kjemper for Champions League. Så Newcastle. Alle forskjellige kamper.

– Tålmodighet er noe vi trenger, men det er ikke noe jeg spør om før kamp, før vi vet hvor tålmodige vi må være. Jeg vil at vi skal være livlige, aktive, kreative og solide. Vi har bare to dager før Brighton så vi kan ikke forberede oss på alle mulige formasjoner. Guttene må lære på banen og bruke våre prinsippper.

Om den komprimerte terminlista og sesongen etter koronapausen:

– Jeg håper det er et engangstilfelle. Før vi startet å spille så tenkte vi mye på endringene, men etter at ligaen begynte igjen så har vi ikke tenkt på det. Jeg er glad for vi kan bruke garderober igjen. Jeg ser frem til en tid når det er som før. 

Om de nye, omtalte drikkepausene:

– Det er en god løsning. Se på Tour de France og sykling. De drikker ikke kun når det er sol ute. Det er to forskjellige ting. Å svette er ikke det eneste som gjør det nødvendig å drikke. Det er for spillerne, ikke for at trenerne skal gi instruksjoner. Vi bruker tiden som vi kan selvsagt, men jeg har kanskje ti sekunder til å si noen ord. Det er ikke coaching. Du endrer ikke systemer og sånt på ti sekunder.

Om Premier League-medaljene: 

– Det er ikke noen små detaljer i denne prosessen. Jeg har aldri helt skjønt hvorfor man bestemmer et kampantall som skal kunne gi medalje. Den virkelige medaljen får du her (peker på hodet) og her (klapper seg på brystet/hjertet).

– Det som er viktig er at vi viser respekt og anerkjenner alle de som er involvert i prosessen. Det er ikke viktig, men for en spiller så er det kanskje viktigere enn for andre. Vi vil finne en måte å vise takknemlighet på til alle. Hvis det krever en medalje så vil vi lage vår egen. Vi vil aldri glemme det uansett.

Om fremtiden:

– Bra, men det avhenger av hvordan du ser fremtiden. Jeg tror dette er den første tiden hvor ingen helt vet fremtiden for oss alle. Situasjonen er at vi alle venter på en vaksine mot dette fryktelige viruset.

– Som fotballklubb er vi ikke bekymret. Vi har et god lag, bra aldersgruppe. De neste er allerede klare. Akademiet vårt har produsert mange gode spillere de siste årene og vi er glade for at guttene vil være en del av prosessen, selv om de ikke får spille hver uke. De har mye å lære og vi gir dem tiden til det.

Om å alltid kunne ha «local lads» i troppen:

– Jeg vet ikke om det vil være mulig i fremtiden. Jeg tror at det er litt lettere i London. Jeg vet ikke om du må komme direkte fra Chelsea for å bli sett på som en lokal gutt, eller en annen del av London? Men vi ønsker å være førstevalget for alle med en «scouser-sjel». Det er ikke noen konkurranse med Everton. Hvis du elsker fotball, har talent og er villig til å jobbe hardt så ønsker vi at du skal spille for oss. Men da må vi vise guttene at det er en vei til førstelaget. Det er et viktig signal for andre at Trent klarte det, at de andre er så nærme nå.

Om Curtis Jones og Harvey Elliotts fremgang og kommende muligheter: 

– Det er alltid planen, det ene er utdanningen deres og det andre er å vise at planen fungerer. Det er slik du gjør det med barna dine, og det er sånn vi gjør det med spillerne våre. Det som gleder meg mest er at guttene er så ydmyke og hardtarbeidende. Det er et perfekt scenario hvor vi har profesjonelle rollemodeller, de litt eldre, som viser hvordan du må være om du skal klare det.

– Følger guttene den veien med det talentet de har, så er det svært sannsynlig at de vil få gode karrierer. Det er gode nyheter men vi behøver flaks. Men drømmen er, tenk om vi om ti år kunne ha et lag fullt av scousere? Hvorfor ikke? Scouserne er hardtarbeidende og kjemper som gale. Men døren er åpen for alle gutter som vil spille god fotball. Liverpool er en veldig åpen klubb.

Om Neco Williams:

– Neco har gått de samme stegene som Harvey og Curtis, og han er litt heldig nå at backsituasjonen er som den er. Det gjør at det er litt enklere for han å få minutter enn for eksempel Harvey. Det betyr ikke at Harvey ikke tar store steg. Han er bare 17, det er uvirkelig hvor god han er.

– Timing er alltid viktig i livet. Jo mer vi kan skape selv, jo bedre er det. Ikke bare sparer det penger, men det er bra. Jobben vår er å forberede karrierene deres til de er klare for å spille hver uke. Vi har vist tidligere, både her og i Dortmund, at det ikke betyr noe hvor gammel du er eller hvem du er. Det som betyr noe er hvor god du er. Da får du spille.

Om Graham Potters arbeid i Brighton med å utvikle en spillestil og samtidig få resultater: 

– Det er den største utfordringen i en managers liv. Å implementere dine ideer samtidig som du skal produsere resultater, for ingen vil vente nå om dagen. Alle vil se resultater umiddelbart. Jeg lurer på om de endelig berget plassen i siste runde i fjor, at det var tight. Det jeg så var imponerende. De har forandret et par ting. Stor respekt for det Graham gjør der.

Om utlånte Rhian Brewster:

– Jeg tror at det er viktig og er virkelig glad for at han får de mulighetene. Det er hans første skikkelige seniorår og han hadde en fryktelig skade og trengte tid. Han var heldig som kunne gå til sin tidligere trener som kjente han fra U19.

– De ville virkelig ha han og det er viktig for en ung spiss. Du kan ikke score hver uke men trenger spilletid. Han har hatt en god sesong og fått vist talentet sitt. I øyeblikket så er det nesten perfekt. Hvordan det blir neste sesong vil vi diskutere med han.

Om Sadio Mané fremgang i Liverpool: 

– Se tilbake på de siste tre årene. Dette laget har tatt massive steg. Det fungerer kun fordi vi tar steg hvert år, for ingen andre lag sover. Sadio er et godt eksempel.

– Jeg husker denne utrolig talentfulle gutten vi kunne hente fra Southampton. Enestående ferdigheter, men litt varierende i prestasjonene. Det var trolig derfor en del var usikre på om han var verdt så mye penger. Vi var 100 prosent sikre på at han var det.

– Nivået han spiller på nå er utrolig. Det hjelper oss enormt. Han er en komplett spiller offensivt og defensivt, jobber hardt, er hurtig, finner rom. Han var en veldig god spiller, nå er han en verdensklassespiller.

Liverpool har god statistikk på Amex og vant hele 5-1 på sørkysten i 2018. I fjor ble Salah matchvinner.

Brighton - Liverpool ser du fra 21:15 på TV 2 Sport Premium 1 og Sumo.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]