– Han er en eksepsjonell spiller

Pep Guardiola hentet Thiago Alcantara til Bayern München.

18. jul 2020 kl 10.57 Arild Skjæveland

Thiago Alcantara har vært kraftig linket til Liverpool den siste tiden. Det er allerede klart at han ikke kommer til å fornye kontrakten sin med Bayern München, og er inne i sine siste 12 måneder av sin nåværende kontrakt. Den spanske landslagsspilleren skal ha bestemt seg for å forlate Bundesliga-klubben - og ifølge rapporter i tysk media er det Liverpool han ønsker seg til.

Sport Bild rapporterte fredag at Jürgen Klopp skal ha bedt klubben om å kjøpe 29-åringen - og partene skal allerede være enig om de personlige betingelsene. Det er nå overgangssummen som er det store hinderet, ettersom Liverpool kun vil betale 25 millioner euro, mens Bayern krever 40 millioner.

Vi gjør oppmerksom på at journalistene som følger klubben tettest på Merseyside har vært ganske stille når det det kommer til denne overgangssaken, og at det stort sett er fra tysk og spansk media det rapporteres.

Har hatt skadeproblemer i Bayern

Thiago fikk sin debut som 18-åring under Pep Guardiola i 2009. I 2013 tok Pep Guardiola han med seg til tysk fotball da han ble manager for Bayern Munchen.

– Jeg snakket med klubben om planene mine, og fortalte dem hvorfor jeg ønsket Thiago. Han er den eneste spilleren jeg ønsker meg. Det er ham eller ingen. Vi trenger den spesielle kvaliteten Thiago kommer med, sa Guardiola sommeren 2013 ifølge Goal.com

Alcantara har fått mye av karrieren i Bundesliga ødelagt på grunn av skader. Han har mistet 128 kamper for Bayern på grunn av ulike skader. Det mest alvorlige var kneskader i 2013/14 og 2014/15-sesongen. Denne sesongen har han vært utilgjengelig i ni kamper på grunn av skader, viser tall fra Transfermarkt.

I april fylte han 29 år. Til nå har han spilt 100 kamper for Barcelona og 231 for Bayern München i sin seniorkarriere. I tillegg har han 37 landskamper for Spania.

– En eksepsjonell spiller

Engelsk media har fått med seg at Thiago linkes til Liverpool og Manchester United. Før lørdagens semifinale i FA cupen mellom Arsenal og Manchester City, fikk Guardiola spørsmål om sin tidligere elev - og om han ville passe inn i engelsk fotball.

– Det er det ikke noe tvil om. En spiller som spiller for Barcelona og Bayern München kan spille i Premier League, svarte Guardiola

– Selvsagt kan han spille her. Han er en eksepsjonell spiller - men jeg vet ikke hva han kommer til å gjøre, sa Guardiola videre.

Pere Guardiola, broren til Pep, var frem til i 2015 agenten til Thiago. Nå representeres han av sin far Marzinho, som vant VM med Brasil i 1994.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]