– Vi må følge like regler. Dersom du åpner for at privatjeter kan delta i Formel 1, vil flyene vinne

Jürgen Klopp snakker om FFP.

15. jul 2020 kl 08.17 Arild Skjæveland

Den store saken i engelsk fotball for øyeblikket er at CAS opphevet utestengelsen av Manchester City fra europacupene de to neste sesongene. Flere har uttalt seg, deriblant Jürgen Klopp og José Mourinho - mens Pep Guardiola har vært veldig aktiv i å forsvare sin klubb mot «alle de andre» etter dommen.

Financial Fair Play-reglementet (FFP) var en av hovedgrunnene til at Fenway Sports Group (FSG) kjøpte Liverpool FC i 2010. At City nå slipper unna med en bot på 10 millioner euro for å ikke ha samarbeidet med etterforskningen, heller enn å straffes skikkelig for bruddene på reglementet, har ført til at tilhengere av FFP, som Klopp, nå snakker ut.

Han sammenligner det med dersom en skulle la en privatjet konkurrere i Formel 1.

– Jeg synes FFP er en god idé. Det er der for å beskytte lag og beskytte konkurransen slik at ingen bruker for mye. Klubber må sørge for at at pengene de bruker kommer fra riktig sted. Dersom du fjerner FFP, trenger ikke noen å bry seg lenger. De rikeste folkene eller landene kan gjøre hva de vil i fotball. Det vil gjøre det veldig vanskelig å konkurrere, sier Klopp ifølge The Athletic

– Det er litt som Formel 1. Dersom du åpner døren for at du kan delta med en privatjet for å se hvem som er raskest, vil flyene vinne. Dersom bilene må være på en spesiell måte, så er det den beste sjåføren som vinner, sier han videre.

Opererer på en annen måte

Liverpools eiere har ikke sprøytet inn penger i klubben for signeringer på samme måte som Manchester City, Paris Saint-Germain og andre klubber.

– Dersom du kvalifiserer deg til Champions League, så har du mer penger. Siden jeg kom til Liverpool, har det viktigste alltid vært at vi kvalifiserer oss til Champions League av økonomiske grunner. Dersom vi ønsker å kjøpe en spiller, må vi først selge. Slik er det, sier manageren.

– Jeg er ikke bekymret for Liverpool av den grunn. Jeg tenker ikke «å herregud, hva kan vi gjøre?», men jeg er veldig glad for at vi vant ligamesterskapet i år, for jeg tror ikke det vil bli lettere i fremtiden.

Ifølge James Pearce skal Liverpools eiere være sjokkert over mandagens avgjørelse, og venter i spenning på at hele rapporten skal offentliggjøres. Eierne mener City har brutt reglene, og bør straffes deretter - og mener fortsatt at FFP er helt nødvendig for at klubber skal kunne konkurrere på like vilkår.

I kveld spiller Liverpool borte mot Arsenal. Kampen har avspark kl. 21.15, og sendes på TV 2 Sport Premium.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]