Kan få en hel måned mer hvile enn City-spillerne før neste sesong

Det kan bli kort tid mellom de to sesongene for Liverpools største rival til ligagullet neste sesong.

Det var ingen i Liverpool som ønsket å ryke ut av Champions League, og nå som sesongen går mot slutten er det nok en del som skulle ønske at en fortsatt hadde spennende kamper å se frem mot før sesongen var over.

Ligamesterskapet er for lengst sikret, og dersom en hadde holdt ut mot Atletico Madrid i åttedelsfinalen på Anfield, hadde en utvilsomt vært en av favorittene til å gå langt også i år – men slik ble det ikke. Liverpool er utslått, og kan ta ferie etter å ha spilt mot Newcastle på St. James’ Park 26. juli.

Selv om det ikke var det noen ønsket, kan en likevel vri på det og se på det som en fordel dersom de helrøde skal forsvare ligatittelen sin neste sesong.

En mye lenger pause

For med sesongslutt 26. juli vil Mohamed Salah og co få en pause på seks uker og seks dager før det braker løs igjen med ny sesong - når Premier League sparkes i gang igjen lørdag 12. september.

Det blir en tre uker kortere pause enn laget hadde foran denne sesongen - mellom Champions League-finalen og første ligakamp mot Norwich City, men er ingenting sammenlignet med det Manchester City risikerer.

City er sammen med Bayern München bookmakernes store favoritt til å vinne Champions League i august, og dersom du setter penger på at Pep Guardiolas lag skal gå hele veien i den turneringen får du kun igjen tre ganger pengene ifølge Oddschecker

Turneringen starter igjen 7. august, og City skal ut i returoppgjør mot Real Madrid i åttedelsfinalen, før med stor sannsynlighet det blir én kvartfinale, semifinale og en mulig finale 23. august i Lisboa. Skulle City gå hele veien, vil de kun få to uker og seks dager pause før det braker løs igjen med ny sesong. Det er ekstremt lite, selv for en klubb med en så bred stall.

SNART FERDIG: For Jürgen Klopp og Virgil van Dijk er årets sesong snart over. Det er den ikke for Kevin de Bruyne og Manchester City.

SNART FERDIG: For Jürgen Klopp og Virgil van Dijk er årets sesong snart over. Det er den ikke for Kevin de Bruyne og Manchester City.

Gjelder ikke bare City

Chelsea ligger under 3-0 fra hjemmekampen mot Bayern München, og det er derfor lite sannsynlig at de kommer til å spille flere kamper enn den ene gjenstående åttedelsfinalen 8. august. Det vil bety omtrent to uker mindre ferie for Chelsea-spillerne enn de regjerende mesterne Liverpool.

Det er ikke bare klubbene som er igjen i Champions League dette gjelder. Manchester United har vist en solid oppsving i form etter restarten i sommer, og er storfavoritt til å gå hele veien i Europa League. Ifølge Oddschecker får du kun to ganger pengene dersom de løfter pokalen i Køln.

Den finalen skal spilles 21. august - så dersom United eller Wolverhampton går hele veien, får de kun tre uker og én dag pause mellom finalen og starten på neste sesong.