Slik så Liverpool-laget ut sist Leeds United var oppe

Forrige ligamøte endte uavgjort - og da startet James Milner!

Det er 16 år siden Leeds United rykket ned fra Premier League. I kveld er det klart at de rykker opp igjen, og skal spille på det øverste nivået neste sesong.

Sist lagene møttes i ligaen var Gérard Houllier Liverpool-manager, og inne i sine siste måneder i jobben. Eddie Gray ledet Leeds, som lå helt sist på tabellen.

Harry Kewell var det store hatobjektet blant Leeds-fansen, etter at Liverpool hadde sikret seg den ettertraktede australieren på billigsalg. Han startet mot gamleklubben på Elland Road.

Milner startet i forrige ligamøte

I den kampen scoret hatobjektet Kewell mot gamleklubben på sin gamle hjemmebane, før Eirik Bakke utlignet like før halvtimen var spilt. Mark Viduka scoret og ga Leeds ledelsen fem minutter senere. Like før pause satte Milan Baros inn 2-2, som ble kampens siste mål - i det som var et skuffende resultat for Liverpools del.

Liverpools lag: Chris Kirkland; Steve Finnan, Stephane Henchoz, Sami Hyypiä, Jamie Carragher; Danny Murphy, Dietmar Hamann, Steven Gerrard, Harry Kewell; Milan Baros (Emile Heskey 80), Michael Owen.

Leeds sitt lag: Paul Robinson; Gary Kelly, Didier Domi, Dominic Matteo, Stephen Caldwell; Jermaine Pennant, Eirik Bakke (Stephen McPhail 47), Seth Johnson, James Milner; Alan Smith (Simon Johnson 82, Mark Viduka

Dette skrev Torbjørn Flatin i kampreferatet, der han hadde Steven Gerrard som banens beste:

Liverpool slet litt mer med å skape store sjanser etter pause, men hadde uansett muligheter og spill nok til å ha avgjort kampen til sin fordel. Et mer aggressivt Leeds greide ikke å hindre at Gerrard, Kewell & Co dominerte på midtbanen, men effektiviteten var ikke god nok til at tre poeng kunne sikres. Spillemessig må imidlertid dette ha vært en av sesongens beste kamper, og med et nå nesten skadefritt og mer satt startoppstilling kan en vel ane at mer poengrike tider ikke er så langt unna? En god midtbane hadde nå ikke en stillestående og passiv Emile Heskey å sikte på, og kunne isteden starte det ene gode angrepet etter det andre sammen med de bevegelige spissene Milan Baros og Michael Owen. Forsvaret var mer vaklende enn i sine beste stunder, men i dag synes vi det er best å fokusere på det positive.

Leeds rykket ned, mens Houlliers lag klarte målet om topp fire og Champions League-spill den påfølgende sesongen. Hvordan det gikk der vil alle røde huske!

SCORET: Harry Kewell scoret mot gamleklubben på sin gamle hjemmebane.

SCORET: Harry Kewell scoret mot gamleklubben på sin gamle hjemmebane.

Se flere bilder i bildegalleriet øverst.

Mye har skjedd siden sist

Siden den gang har Leeds spilt i Championship fra 2004 til 2007, i League One fra 2007 til 2010, og tilbake i Championship fra 2010 til årets sesong.

De har hatt 18 (!) managere: Kevin Blackwell, John Carver, Dennis Wise, Gary McAllister, Simon Grayson, Neil Redfearn, Neil Warnock, Neil Redfearn igjen, Brian McDermott, Dave Hockaday, Darko Milanic, Neil Redfearn nok en gang, Uwe Rösler, Steve Evans, Garry Monk, Thomas Christiansen, Paul Heckingbottom - og Marcelo Bielsa som endelig lykkes med å ta laget opp.

Liverpool har i samme periode vunnet Champions League to ganger (2005 og 2019), har tatt ett ligamesterskap (2019/20), vunnet FA cupen (2006) og ligacupen (2012) én gang hver - samt Supercupen og VM for klubblag. Laget har vært ledet av Rafael Benítez, Roy Hodgson, Kenny Dalglish, Brendan Rodgers og nå Jürgen Klopp siden Leeds sist var oppe.

Vi ønsker Leeds velkommen tilbake, og ser frem til oppgjørene neste sesong!