Alisson Becker:– Klopp har transformert både laget og byen

Liverpools sisteskanse hyller treneren som hentet ham til mesterlaget.

26. jul 2020 kl 12.01 Jens Hapnes Rege

Jürgen Klopp hentet Alisson Becker til Liverpool for 56 millioner pund sommeren 2018, og brasilianeren har vist seg å løse alle Liverpools keeperproblemer. 

Han var blant de viktigste spillerne da Liverpool vant Champions League, og har vært uunnværlig med sin stoiske ro i viktige kamper i Premier League. 27-åringen gir hele laget selvtillit. 

I et langt og godt intervju med AP, snakker sisteskansen om Premier League-tittelen, Klopp og kaptein Jordan Henderson.

Besatt av Premier League

– Da jeg ankom Liverpool var jeg mer besatt av å vinne Champions League sammenlignet med noen nasjonale ligaer. Men siden jeg kom her har jeg forstått viktigheten av Premier League for oss. 

– Viktigheten ble tildelt oss, det brennende ønsket om å vinne ligaen ble overført til oss og vi forsto alle konteksten av at en av de mest suksessfulle klubbene ikke hadde vunnet Premier League. 

– Å vinne den var et stort ønske for fansen. Ventetiden har gjort vondt. Så det ble min egen besettelse å avslutte ventingen, sier brasilianeren om tittelen som unngikk laget i så alt for lang tid. 

Alisson fastslår at det ikke var det samme uten ekstatiske supportere tilstede, og gleder seg til alle kan feire sammen.

– Mangelen av fans er det første vi savner. Vi kan ikke ha den tradisjonelle paraden som skjedde etter Champions League-finalen. Det var utrolig, nesten en million folk, uforglemmelig. 

– Men tiden vil komme og vi vil feire skikkelig med supporterne. Forhåpentligvis blir ting bedre snart med en vaksine, og livet kan bli normalt igjen. 

MESTERE: Virgil og Alisson er mestere av alt.

MESTERE: Virgil og Alisson er mestere av alt.

Klopp og Hendersons lederskap

Brasilianeren skryter av sin tyske trener og sin britiske kaptein. 

– Han (Klopp) behandler alle likt som gir ham mye honnør. Ingen er spesielle, alle spillere behandles på samme måte. Fra de som spiller mer til de som ikke spiller. Vi har en enkel stall å takle. Man finner ikke en spiller med et større ego enn de kollektive målene. 

– Det er en refleksjon av klubben av det Klopp har tatt med seg her. Han har revolusjonert klubben i de siste årene. Han har transformert både laget og byen. 

– Jeg mener noen folk er fødte ledere. Det er en gave. Vi kan alle utvikle litt lederskaps-evner, men Hendersons hovedkvalitet er karakteren. Han har en sterk personlighet, og er en positiv leder, sier han om kapteinen. 

– Han er tøff når han må være det, han er der når laget trenger noen for å heve seg, han leser situasjonen. Det er definitivt til stor hjelp for manageren å ha en som ham på banen. 

– Jeg leste en artikkel hvor det sto at han er personifiseringen av uegoistisk, av noen som ikke tenker på seg selv. Han er akkurat slik. Han tenker på stallen, og han bekymrer seg bare om de felles målene. Vi er velsignet som har en som ham, lovpriser Alisson.

JUBEL: Henderson omfavner Becker etter Champions League-triumfen.

JUBEL: Henderson omfavner Becker etter Champions League-triumfen.

Uanfektet

Brasilianer forsøker å forklare hvordan han klarer å beholde roen i pressede situasjoner. 

– Nøkkelen er å ikke bli påvirket av tabber. Feil er naturlig for alle keepere og man må gå videre. Når en forsvarer gjør en tabbe, kan en annen forsvarer eller målvakten hjelpe. 

– Når en spiss gjør en feil er hele laget bak ham for å forsøke å rette feilen. Slik er det ikke for oss målvakter. Det blir omtrent alltid mål imot. 

– Jeg arbeider hardt for å unngå tabber, jeg vil ha 100 prosent-kamper, men det er viktig å være forberedt på å takle tabber. Feil er iboende i dette yrket, vi er mennesker. Måten man håndterer tabbene hjelper definitivt for å opprettholde stabiliteten, sa målvakten om hans uanfektede stil i alle situasjoner. 

Brasilianeren bekreftet i intervjuet at han ikke vil dra tilbake til hjemlandet, som er hardt rammet av korona-viruset, når han tar ferie etter søndagens kamp. 

Allison Becker kan få sitt 14. rene bur for sesongen mot Newcastle søndag ettermiddag. Kampen starter 17.00 og sendes på TV2 Sumo. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]