Keepertrener John Achterberg: – Alisson er alltid rolig

Liverpools keepertrener roser sin rolige sisteskanse Alisson Becker.

25. jul 2020 kl 21.05 Jens Hapnes Rege

Alisson Becker var sammen med Virgil van Dijk den siste biten i Jürgen Klopps omfattende puslespill, som skulle ende med at Liverpool ble mestere av absolutt alt sommeren 2020. 

Alisson snakker jevnlig varmt om keepertrener John Achterberg, som ble kritisert før brasilianerens ankomst. Nå snakker den nederlandske treneren varmt om sin utvalgte sisteskanse. 

Blant de beste

– Stabiliteten han har vist siden han kom her har alle sett. Han er en av de beste, hvis ikke den beste, i posisjonen sin, det er helt sikkert, sier Achterberg i et intervju med The Guardian.

– Det som er spesielt utrolig er farten og kraften hans. Det gjør at han kan dekke rom og komme seg til hjørnene i målet kjapt. Når ballen kommer inn bak forsvaret, selv om han er i et kappløp med en kjapp angriper, kan han slå dem til ballen. 

– I en kamp var han den kjappeste spilleren på laget, sier nederlenderen for å illustrere målvaktens imponerende fart.

FART: Alisson viste frem farten sin da han var først fremme etter Salahs mål mot Manchester United.

FART: Alisson viste frem farten sin da han var først fremme etter Salahs mål mot Manchester United.

– Ali er alltid rolig, og derfor gjør han gode avgjørelser under stort press. Den roen gir selvtillit til lagkameratene og publikumet. Alle stoler på ham.

– For eksempel - forrige sesong hadde han noen viktige redninger i Barcelona-kampen, og lenger tilbake hadde han den kampvinnende redningen mot Napoli. Han hadde også en viktig mot Norwich da det var uavgjort. 

– Ikke alle kan spille som målvakt for Liverpool. Man må være så god som Alisson. Heldigvis har vi Alisson, avslutter keepertreneren.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]