Liverpools keepertrener trekker frem overraskende faktor som hjelper mot lavtliggende lag

John Achterberg snakker varmt om Klopp, trenerapparatet og spillerne i et intervju med The Athletic.

14. jan 2020 kl 14.01 Kenneth Baraas

Liverpool har i det siste tettet igjen bakover og står med seks clean sheets på rad i ligaen. Etter at Joe Gomez har kommet inn på laget, står de røde med ett baklengs i de siste ni kampene der engelskmannen har startet. 

– Jeg tror de fant riktig modus igjen. Akkurat nå virker det som alle er tilbake der de skal være, arbeider som en enhet og jobber veldig godt sammen. Vi forsvarer oss med alle elleve spillerne, sier Achterberg, i The Athletics podkast «The Red Agenda» - ledet av James Pearce. 

– Vi virker å se mer solide ut igjen, og det trengs, for ofte er det kun ett mål fra motstanderen som kan ødelegge. Nå er vi tilbake i den posisjonen der ett mål for oss betyr at vi vinner. 

Påpeker viktigheten av vanningsanlegget

Liverpool-supporterne var mer vant med storseire i for eksempel den forrige sesongen, men denne sesongen har de kommet sjeldnere. Til tross for dette, påpeker nederlenderen at det er en faktor med Anfield som har forbedret seg kraftig de siste årene.

– Vi vil alltid vinne 4-0 og holde en clean sheet, men det er ikke alltid slik det fungerer. De fleste lagene vi møter legger seg lavt, så vi må ofte skape noe. Det kan ende opp med 0-0, eller 1-0, men eierne har gjort sin del av arbeidet. Banen har et godt vanningsanlegg slik at den alltid er godt vannet, da går spillet raskere og gjør det enklere for oss, sier treneren, som har vært ansatt i klubben i ti år. 

– Tidligere var jeg alltid nervøs hvis vi møtte for eksempel Sunderland hjemme på en solfylt dag, da ville vi ha vanskeligheter med å flytte ballen raskt nok og skape noe. Men nå vet laget hvordan motstanderen skal brytes ned. Dette er noe sjefen (Jürgen Klopp) har arbeidet mye med. 

VIKTIG: Achterberg påpeker viktigheten av vanningsanlegget på Anfield. Her vannes det i kampen mot Arsenal tidligere i sesongen.

VIKTIG: Achterberg påpeker viktigheten av vanningsanlegget på Anfield. Her vannes det i kampen mot Arsenal tidligere i sesongen.

Gode samtaler

Keepertreneren snakker varmt om Klopp, og hvordan kommunikasjonen foregår blant trenere og spillere. 

– Klopp ønsker å høre hva du mener. Han bestemmer selvfølgelig til slutt, men jeg sier min mening om ting, om keepersituasjonen, om keepere som er interessante på overgangsmarkedet.Vi gjør det vi tror er best for laget, og han mikser alle meningene sammen.

– Du kan også se det på stadion, hvordan han påvirker fansen og spillerne. Han kan styre hvordan spillerne skal opptre ved hva han sier og hvordan han oppfører seg på sidelinjen. Han gir en ro, og du kan se at publikum også har blitt roligere (på at ting vil ordne seg). 

– Spillerne kan ha samtaler med ham. Klopp sier til dem at han han være vennen deres, men ikke bestevennen, for han kan kun spille elleve, sier Achterberg med et smil. 

Raske avgjørelser

Videre forteller Achterberg om hvordan trenerapparatet arbeider for å forbedre spillet underveis i kampene. 

– Hvis man ikke er fornøyd med hvordan ting går, kan man komme opp med en løsning? Det er en veldig viktig faktor. Peter (Krawietz) sitter alltid på benken og skriver ned ting. I pausen møtes trenerne, der Peter forklarer hva han har sett, og Klopp sier sin mening. Trenerne bestemmer seg raskt for løsningen som må til for å endre det som ikke fungerte. 

– Det handler ofte om å gjøre ting bedre. Hvis det er 0-0, så må vi gjøre den og den delen av spillet bedre. 

– Etter kampene sier han også noe. For eksempel etter Tottenham-kampen, sa han trolig «Ja, vi vant kampen, men vi må gjøre det og det bedre. Vi kan gjøre disse tingene bedre.» Han har alltid med det positive, men også det som må til for at spillerne har riktig innstilling frem mot neste kamp. 

– Kjemien mellom spillerne i slike situasjoner er også god. De hjelper hverandre hele tiden til å bli bedre, og det er sånn det burde være. Ingen burde være fornøyde, man må forbedre seg hele tiden. Alle spillerne har denne innstillingen, og den kommer fra øverste hold, sier 48-åringen og hinter til Klopp. eller på iTunes.

Hør hele episoden på hjemmesiden til The Athletic, Spotify eller iTunes.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]