– En kamp tror jeg han hadde den største toppfarten av hele laget

John Achterberg roser Alisson Becker, og trekker frem flere positive sider ved brasilianeren.

14. jan 2020 kl 19.25 Jens Hapnes Rege

Alisson Becker var en av Liverpools viktigste spillere i kampen mot Tottenham. 

I den første omgangen måtte han flere ganger offensivt ut av feltet for å rydde opp i kontringer, mens han i andreomgangen måtte gjøre flere gode redninger. 

I et nytt intervju roser John Achterberg brasilianerens allsidighet. 

Pålitelig

– Stabiliteten er viktig. Det er viktig å gjøre de viktige redningene på 0-0 eller 1-0. Når du vinner eller taper 3-0 betyr det ikke så mye egentlig. Det handler om å holde laget i kampene i de viktige øyeblikkene. Forhåpentligvis kan han holde på stabiliteten. 

– Jeg snakker med han om det. Han har vunnet mange priser, men kan han gjøre det igjen? Man vil vinne priser, man vil være den beste keeperen, og det er slik man finner motivasjonen. 

Achterberg beskriver også hvordan det jobbes på treningsfeltet for å fortsette å forbedre målvaktenes prestasjoner ytterligere. 

– Vi gjør mye separat trening. Vi må holde keeperne i form - man må jobbe med kraft, fart og reaksjoner - og det prøver jeg å gjøre. Fart er viktig - de kjappeste reaksjonene, de kjappeste bevegelsene, de kjappeste valgene, det er en form for hjernetrening også. 

– Man må instiktivt reagere kjapt, så det vi prøver å gjøre er å gjenskape det som skjer i kamper på trening i et høyt tempo. Man må være i viktig posisjon, ha riktig balanse og ha riktig kroppsform. 

– Men til syvende og sist er det målvaktene som tar avgjørelsene på banen. Det er det Alisson gjør så bra - han gjør nesten alltid riktige avgjørelser. 

TOMMEL OPP: Alisson voktet målet til perfeksjon nok en gang mot Tottenham.

TOMMEL OPP: Alisson voktet målet til perfeksjon nok en gang mot Tottenham.

Stor fart

Vår 48 år gamle keepertrener kunne se med en gang etter signeringen at Alisson hadde det som skulle tid for å løse problemet Liverpool hadde hatt på keeperplassen i de foregående sesongene. 

– Etter fem sekunder med trening tenkte man, "hm, det er litt av en keeper". Farten og kraften han har er utrolig. Farten hans - han kan endre den midt i bevegelser hvis det er nødvendig. 

– I en kamp tror jeg han hadde den største toppfarten av hele laget. Det sier mye om kraften og farten han innehar. 

Den toppfarten fikk vi se mot Tottenham, da han flere ganger måtte ut av streken og stoppe kontringer for et kontringsorientert Tottenham. 

Den imponerende toppfarten kan det bli bruk for når Liverpool sannsynligvis skal møte et dyptliggende og overgangsfokusert Manchester United på søndag. 

Hele det interessante intervjuet The Athletic har gjort med John Achterberg kan blant annet høres på deres hjemmeside,spotify eller iTunes. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]