Vi fulgte pressekonferansen– Jeg er ikke i humør til å snakke om City. Sadio Mané er ingen filmer

Se video og les hva manageren og førstekeeperen sier før møtet med Genk.

4. nov 2019 kl 13.38 Arild Skjæveland

Allerede tirsdag kveld er det ny kamp, når Genk gjester Anfield i Champions League.

Jürgen Klopp og Alisson Becker møtte pressen på Anfield.

Du kan se pressekonferansen selv i videovinduet over, eller lese hva keeperen og manageren sier i denne saken.

Først ut er Alisson Becker.

Første spørsmål er om VAR

– Det er kommet for å gjøre fotball mer rettferdig. Når du prøver å innføre noe nytt, med lidenskapen til menneskene og spillerne, så er det aldri lett. Vi må bare respektere prosessen.

– Noen ganger tas det gode avgjørelser, som vi kunne se i fjorårets sesong i Champions League. Offsider er veldig vanskelig for dommere.

– Vi diskuterer dommernes avgjørelser mer med VAR enn uten, og det må forandre seg.

Guardiolas kommentarer om Mané

Manchester City-manageren har sagt at Mané er en som filmer. Akkurat den biten av spørsmålet hopper målvakten elegant over.

– Vi mener at Sadio er en topp spiller. Han er veldig, veldig viktig for laget vårt, og viste det i forrige kamp med scoring og målgivende. Han er en toppspiller.

Baklengsmålene

– Det irriterer meg når vi slipper inn dumme mål. Når vi slipper inn på den måten irriterer det meg og laget. Vi har alltid et felles mål om å vinne kampene og holde nullen. Du er nærmere seieren dersom du ikke slipper inn, og er sikret uavgjort. Når du slipper inn blir kampene vanskeligere. Vi må jobbe bedre enn det dersom vi skal oppnå store ting.

Sin egen form

– Jeg føler meg bra. Det har jeg gjort fra første kampen jeg var tilbake og spilte mot Manchester United. Noen ting kommer bare med å spille kamper, og nå begynner jeg å få mer selvtillit. Når du er frisk i kroppen og frisk i hodet kan du få til alt.

Matips skadefravær

– Vi er ikke et svakere lag når Joel Matip ikke spiller. Ja, vi savner ham, men Dejan gjør det bra når han spiller. Vi har også Joe som har potensiale til å bli en toppspiller.

– Vi savner Joel, men vi er like sterke nå.

Skaden til Andre Gomes

Everton-spilleren skadet seg stygt mot Tottenham i går.

– Jeg håper at Andre kommer sterkt tilbake så snart som mulig. Jeg hadde en alvorlig skade selv i starten av sesongen, og jeg vet at det er vanskelig å akseptere at du vil være ute lenge. Vi vet at det kan skje med alle.

At det har vært få clean sheets

– Det er irriterende når du slipper inn dumme mål og ikke kan holde nullen. Når en motstander scorer på grunn av kvalitet og du ikke kan gjøre noe med det så må du akseptere det, det er en del av spillet.

– Vi kan gjøre det bedre med konsentrasjonen. Vi må lære av dette og sørge for at det ikke skjer igjen.

Hilser til Mignolet

Alisson fikk spørsmål om Simon Mignolet fra en belgisk journalist.

– Han er en flott fyr som har hjulpet meg mye i min første sesong i Liverpool. Han var profesjonell. Han spilte ikke mye, men jobbet med meg hver dag og var viktig i det vi oppnådde forrige sesong.

Jürgen Klopp er nå på plass.

Klopp om VAR

– Vi forventer alle at det skal være skikkelig forbedring. Jeg tror fortsatt det er mulig. Det vil være noen problemer. I Tyskland var det også vanskelig. Vi kan egentlig ikke dømme det enda. Vi ønsket klarhet. Noen ganger for deg og noen ganger imot deg, men de riktige avgjørelsene.

– Det er klart at vi må forbedre ting på møter, og vil prøve på det.

Guardiolas kommentarer om Mané

– Avisene har allerede spurt meg, og jeg prøvde å si så lite som mulig. Jeg er ikke i Manchester City-modus enda.

– Sadio er ikke en filmer. Det var en situasjon i Villa-kampen der han gikk ned etter kontakt, og alle de andre straffene har vært straffer. Jeg er overhode ikke i humør til å snakke om Manchester City, men om Genk.

– Jeg vet ikke hvordan han (Pep) kunne ha visst om noen situasjoner fra vår kamp så raskt etter kampen.

Sene scoringer og baklengs

– Vi må score sent. Vi er der for å skvise alt ut av de 95 minuttene som vi kan. Slik er situasjonen.

– En side av det er et problem siden vi slipper inn når vi ikke leder 3 eller 4-0. Det er som det bør være - bare informasjon. Vi ønsker å vinne fotballkamper.

– Målet vi slapp inn i helgen er et godt eksempel. Det var ingen feil. Vi må akseptere at Aston Villa scorer et bra mål. Du kan slippe inn slike mål.

– Vi har bare spilt 11 kamper. Hovedmålet vårt kan ikke være å holde nullen. Vi ønsker å holde nullen, men vi må være kreative. For meg er det viktig at motstanderen ikke skaper sjanser mot oss, da vil vi holde nullen.

Fokuserer bare på Genk

– Jeg tenker ikke på Manchester City, og trenger ikke å si det til guttene. Historien de har skrevet de siste tre årene viser at ting bare er mulig dersom vi fokuserer på neste kamp.

– Vi har store ambisjoner i Champions League, og det er en åpen gruppe. Vi må være 100 prosent fokusert, ha en atmosfære og ta de tre poengene.

– For menneskene på Anfield må vi fokusere på denne kampen. Det er det samme for spillerne. Jeg tviler ikke på spillerne mine. Vi tenker ikke på City. Det vil ikke spillerne mine gjøre.

Store favoritter

– Det er en utfordring, men en fin utfordring å ha. Det betyr at du har et bra lag, og det er ikke det største problemet å ha. Det er 100 prosent klart at vi må legge ned en skikkelig innsats.

– Vi må bruke rommet. Gruppen er fortsatt åpen. De kan fortsatt gå til Europa League, og har sine mål. Vi må respektere dem. Historien fra de to siste årene viser at vi alltid er fokusert når vi må være det.

Om comebackene

– Vi har ikke tid til å trene på det. Alle mine venner og familie forteller meg at de prøver å nyte kampene, men det er mer nervøst enn spennende. I førsteomgang var vi ikke så bra, men i andreomgang var vi veldig bra. Noen ting gikk imot oss, men vi fortsatte. Karakter og mentalitet.

Genks talentfabrikk

Klopp fikk spørsmål om spillerne Genk har produsert. De Bruyne, Koulibaly, men et navn ble glemt.

– Ikke glem Divock Origi, Liverpool-legende!

– Vi liker det de gjør i fotballen, og det er kult. Takk, Genk.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]