King Kennys rolle i Leeds Uniteds opptur

Leeds United har rykket opp til Premier League etter 15 år utenfor det gjeveste selskapet. Kenny Dalglish spilte en rolle i returen.

25. jul 2020 kl 10.31 Jens Hapnes Rege

Leeds United har rykket opp igjen til Premier League etter 15 lange år utenfor det gjeveste selskapet, hvor «The Whites» har måttet lide seg gjennom flere ustabile eiere, tre år i League One, og flere falske daggryer. 

Med Marcelo Bielsa i lederstolen har laget returnert til Premier League, og Liverpool skal igjen spille kamper på Elland Road neste sesong. 

Sir Kenny Dalglish har spilt en uventet rolle i Leeds Uniteds opptur. 

Anbefalte en klubb

I april i 2016, på en middag før et oppgjør mellom Manchester City og Paris Saint Germain, hadde Andrea Radrizzani og Sir Kenny Dalglish en samtale. 

Til slutt kom temaet om å kjøpe en fotballklubb på bordet. Liverpools ikon hadde bare en anbefaling for italieneren - Leeds United, avsløres det i en video fra Tifo Football

13 måneder senere fullførte Radrizzani en overtakelse etter Massimo Cellino.

ANDREA RADRIZZANI: Mannen som ansatte Marcelo Bielsa.

ANDREA RADRIZZANI: Mannen som ansatte Marcelo Bielsa.

Hva med Marcelo Bielsa?

Da Leeds nok en gang måtte se seg om etter en ny trener før 2018/19-sesongen, etter at Paul Heckingbottom hadde mislyktes, spurte Radrizzani sportsdirektør Vitor Orta hvem de skulle ansette etterpå. Svaret ble starten på et nytt positivt kapittel i Leeds historiebøker.

– Hva med Marcelo Bielsa?

De hvitkledde fikk til slutt sin argentinske mann - 65-åringen er ikke lett å overtale - og resten er historie. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]