– Mentalt var vi kanskje ikke 100 prosent tilstede

Alisson Becker innrømmer at det muligens var noe galt med Liverpool-spillernes innstilling til Arsenal-kampen.

17. jul 2020 kl 10.09 Einar Kvande

Et surt 2-1 tap for Arsenal på Emirates har denne uken dempet noe av entusiasmen rundt Liverpools første ligamesterskap på 30 år. Alisson Becker og hans lagkamerater kan fortsatt slå klubbrekorden for flest poeng i en sesong, som lyder på 97, men de kan ikke lenger slette Manchester Citys Premier League-rekord på 100 poeng. 

– Vi er alle frustrerte, for vi ønsker alltid å vinne kampene vi spiller. Men for å vinne en kamp må du gjøre alt som står i din makt, og gi alt ute på banen. I denne kampen ga vi kanskje ikke alt vi hadde, innrømmer Alisson i et intervju med Liverpoolfc.com.

– Mentalt var vi kanskje ikke 100 prosent tilstede. I de første 20 minuttene var vi på hugget. Vi startet kampen veldig bra, og scoret ett mål. Men etter scoringen virket det som vi slappet av litt, fortsetter målvakten.

– Vi sluttet å jobbe hjemover, vi sluttet å sette dem under press, og de fikk selvtillit på grunn av det. Vi begynte å gjøre tåpelige feil, og så gjorde vi to individuelle tabber, noe vi ikke har gjort tidligere i sesongen. Og så var det ingen til å dekke opp når vi gjorde de to feilene. Det er meningen at vi skal være klare til å rette opp feil som vi måtte gjøre når vi forsøker å spille oss ut bakfra, slik vi liker å gjøre. Det er greit, men vi må på lære av dette, gjøre det beste ut av det, og se fremover.

– Vi klarte ikke å kjempe oss inn i kampen igjen

Alisson gjorde selv den ene tabben han omtaler. Den første tabben var det Virgil van Dijk som sto for. 

– Et kvalitetslag som Arsenal vil straffe oss for slike feil. Det vet vi. Deres beste spillere er offensive, noe vi visste før kampen. Men noen ganger går det ikke slik du ønsker, og da må du forsøke å kjempe deg inn i kampen igjen. Vi klarte ikke det. Vi forsøkte alt, men ble lært en lekse i denne kampen.

Liverpool hadde 24 avslutninger på mål, mens Arsenal bare hadde tre. Liverpool hadde ballen i 68 prosent av tiden. Det sier alt om Liverpools dominans i kampen. 

– Vi hadde sjanser. Arsenal forsvarte seg bra, og la seg dypere og dypere, og da ble det vanskeligere for oss å finne rom. Men vi fant noen små rom, og hadde sjanser til å score. Emiliano Martinez i Arsenal-buret gjorde det bra, og noen ganger burde vi ha avsluttet bedre, konkluderer Alisson.

– Vi burde ha gjort det bedre som lag. Vi vet det. Vi leverte ikke 100 prosent ute på banen, og det er noe vi nå må gjøre i de to siste kampene. Nå må vi begynne å tenke på neste kamp.

Poengtap mot Chelsea vil legge en liten demper på feiringen

Neste kamp er mot Chelsea på Anfield, kommende onsdag. Dette er Liverpools siste hjemmekamp for sesongen, og etter matchen vil Jordan Henderson og hans lagkamerater kunne heve Premier League-trofeet over hodet.

– Vi ser frem til det. Vi ønsker å vinne kampen, men vi vet det blir en vanskelig kamp. Vi ønsker å vinne, slik at vi kan feire på best mulig vis. Dersom du taper blir du litt frustrert. Men ingenting kan ta fra oss at vi er ligamestere. Vi tapte mot Arsenal, men er likevel ligamestere. Vi må bare stå på videre, avslutter Liverpools brasilianske målvakt.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]