Liverpool lot Arsenal sette bemerkelsesverdig rekord

Mens de selv sløste bort muligheten til å sette poengrekord i Premier League, sørget Liverpool for at Arsenal sikret seg en annen Premier League-rekord.

16. jul 2020 kl 20.00 Einar Kvande

Arsenal avfyrte nemlig bare tre skudd i 2-1 seieren over Liverpool, og ifølge Echo så har et lag som har vunnet en Premier League-kamp aldri hatt færre registrerte skudd siden man begynte å registrere statistikk for dette i 2003.

Bare to av de tre skuddene traff mål, og begge gikk altså inn for Arsenals del. 

Liverpool hadde til sammenligning hele 24 skudd i kampen, og åtte av disse traff mål, men det gav bare magert utbytte i form av en scoring.

Ballbesittelsen sier også mye om hvor dominerende Liverpool var på Emirates. Gjestene hadde ballen 68 prosent av tiden, mot Arsenals 32 prosent.

Liverpools egen rekordjakt gikk det dårligere med. Tapet på Emirates betyr at Jürgen Klopps mannskap ikke lenger kan sette ny poengrekord i Premier League. Dersom de slår Cheslea og Newcastle i sine to siste kamper vil Liverpool totalt komme opp i 99 poeng, noe som er ett poeng mindre enn rekorden til Manchester City.

Kan fortsatt tangere seiersrekorden

Liverpool sikret seg som kjent ligatittelen rekordtidlig, med syv kamper igjen å spille. Manchester City hadde fem kamper igjen da de sikret seg tittelen i 2017/18, og Manchester United vant i 2000/2001 med fem kamper igjen å spille.

Samtidig har aldri noe lag avgjort Premier League så sent i kalenderåret, noe som selvsagt skyldes den ufrivillige pausen på over tre måneder fra midten av mars til langt ut i juni, på grunn av koronaviruset.

Da Manchester City satte rekorden med 100 poeng, satte de også rekord med å vinne hele 32 kamper, og det samme gjorde de i fjor. Dette er en rekord som Liverpool fortsatt kan tangere, dersom de vinner sine to siste kamper.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]