Virgil tar på seg ansvaret for feilen som snudde kampen

– Vi gir dem to gaver, sier Van Dijk etter tapet.

16. jul 2020 kl 08.34 Arild Skjæveland

Liverpool gikk på sitt tredje tap i ligaen mot Arsenal onsdag kveld, i en kamp de dominerte og var det klart beste laget frem til Virgil van Dijk og Alisson Becker gjorde hver sin kjempebrøler som førte til baklengsmål.

Etter kampen tok Virgil på seg ansvaret for sin rolle i tapet.

– Målene vi ga dem var gaver. Frem til deres første mål synes jeg alt handlet om oss. Vi dominerte, sier nederlenderen til Sky Sports

– Vi ga dem to mål, og da er det vanskelig å komme tilbake. Vi skapte noen sjanser, og de prøvde å kontre på oss noen ganger, men når du gir bort målene slik vi gjorde i dag så får du det du fortjener, sier han videre.

Følte det gikk mot en komfortabel seier

Liverpool hadde spilt bra frem til Van Dijk ga bort ballen under press, og Alexandre Lacazette rundet Alisson og utlignet.

– Dersom du ser på målene, så skulle de ikke ha skjedd. Frem til det var det ingenting galt. Vi spilte bra, presset dem og scoret et fantastisk mål. Et øyeblikk med uoppmerksomhet, det skjer noen ganger, og du må bare takle det. I dag måtte vi dessverre gjøre det to ganger, sier han.

– Det er så enkelt å skylde på at vi har vunnet ligaen. Dersom du ser kampen, kan du se at vi spilte veldig bra frem til jeg gjorde feilen. Jeg hadde en følelse av at vi kunne vinne komfortabelt her på et tidspunkt.

– Når du gir dem målene, så ser du hva som kan skje. Dessverre gjorde jeg en feil. Jeg tar på meg skylden for det så klart, og tar det som en mann. Vi kommer oss videre. Jeg ønsket å vinne kampen, og en kan se hvordan vi tapte i dag - men det kan vi ikke endre på nå. Vi må prøve å vinne de to siste kampene, og så få en velfortjent pause - men vi trenger ikke å glemme at vi har hatt en fantastisk sesong.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]