– Det samme skjedde med oss da vi vant ligaen tidlig under Bob Paisley

Greame Souness var med på laget da Liverpool vant ligaen tidlig i 1982/83-sesongen.

16. jul 2020 kl 09.38 Arild Skjæveland

Med sju kamper igjen ble det klart at Liverpool var ligamester denne sesongen. I de påfølgende fem kampene har laget kun tatt sju av 15 mulige poeng. Frem til det var klart hadde Jürgen Klopps lag tatt 86 av 93 mulige.

Nå står de helrøde med 93 poeng, og kan maks ta 99 poeng denne sesongen, og for håpet om å skrive seg inn i historiebøkene med tidenes Premier League-sesong var onsdagens tap mot Arsenal ergerlig. Når er Manchester Citys poengrekord på 100 poeng trygg.

Men det er ikke første gang at et lag tar foten av gasspedalen når ligatroféet allerede er sikret. Det er ikke første gang det skjer med Liverpool heller.

Souness var med i ’83

I 1982/83-sesongen vant Liverpool 3-0 mot Swansea, og fikk med det en ledelse på 16 poeng ned til Watford på andreplass med sju kamper igjen, twitrer journalisten Sasha Goryunov.

Ligamesterskapet var så godt som sikret - og det slo også ut på resultatene. Liverpool spilte 0-0 i den påfølgende kampen mot Coventry City, før de tapte mot Southampton, Norwich, Tottenham og Nottingham Forest - spilte uavgjort mot Aston Villa, og tapte mot Watford i den siste kampen for sesongen.

De helrøde endte opp med å vinne ligaen med 11 poeng. Souness var del av det laget, og snakket i gårsdagens Sky Sports-sending om hvordan det var.

– Vi vant ligaen med fem kamper igjen under Bob Paisley. Vi tapte fire på rad. Vi sa at vi måtte vinne den siste kampen, men klarte bare å karre oss til en uavgjort. Slikt skjer, sier Souness.

– Fokuset, intensiteten, og de 1-2 prosentene ekstra er der ikke lenger, sier han videre.

Liverpools to siste kamper denne sesongen er hjemme mot Chelsea neste onsdag, der troféet skal løftes, før sesongen avsluttes borte mot Newcastle 26. juli.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]