Det tynnes i rekkene bak Andy Robertson

Yasser Larouci er på vei vekk fra Liverpool.

16. jul 2020 kl 17.20 Einar Kvande

BBC Sport var de første som meldte at Yasser Larouci er på vei vekk fra Liverpool, og nå melder velinformerte Neil Jones hos Goal.com det samme. Da kan det betraktes som mer enn et rykte.

19-åringen spilte to førstelagskamper for Liverpool i 2019/20-sesongen, og søker nå en klubb hvor han får spille fast på førstelaget.

Leeds United og Brentford er blant klubbene som viser interesse for venstrebacken som debuterte for Liverpool så sent som i janaur. 

Larouci har trent fast med førstelaget på Melwood det siste året. Neil Jones opplyser at det har vært lange diskusjoner mellom klubb og spiller, og det er nå blitt bestemt at forsvarsspilleren får innvilget ønsket om å flytte på seg for å få fast førstelagsfotball.

Jones melder at Liverpool allerede har hatt innledende samtaler med en rekke klubber, inkludert de to opprykksjagende Championship-klubbene Leeds og Brentford. Disse to klubbene skal nå lede kampen om den Algerie-fødte franske ungdomslandslagsspilleren.

Larouci kom til Liverpool fra Le Havre i 2017, og er nå inne i sitt siste kontraktsår hos Anfield-klubben. Ifølge Jones har Liverpool-ledelsen akseptert at en transfer er i alle parters beste interesse.

Gjør det samme som Camacho

Situasjonen minner litt om hva som skjedde med Rafael Camacho i fjor sommer. Portugiseren forlot Anfield-klubben etter å ha takket nei til en ny kontrakt med Liverpool.

Liverpool skal ha akseptert Laroucis ønske om å flytte på seg, og ønsker nå å finne en passende kjøper. Anfield-klubben forventer å få markedsverdi for 19-åringen, og vil antagelig også kreve å få inkludert både en tilbakekjøpsklausul og en videresalgsklausul. Anfield-klubben kommer også til å kreve prestasjonsrelaterte tilleggsbeløp.

Larouci var ubenyttet innbytter da Liverpool slo Arsenal ut av ligacupen i oktober, men fikk førstelagsdebuten i FA-cupseieren over Everton i januar, da han kom inn for James Milner tidlig i kampen, og spilte en viktig rolle i 1-0 seieren. Deretter startet han bortekampen mot Shrewsbury i fjerde runde av turneringen senere samme måned, men kunne ikke spille omkampen på Anfield på grunn av en skade.

Tynt bak Robbo

Det begynner nå å tynnes i rekkene når det gjelder venstreback-alternativer for Jürgen Klopp. James Milner har vikariert for Andy Robertson, og Neco Williams spilte venstreback mot Brighton nylig, selv om han egentlig er høyreback.

Adam Lewis signerte en ny langtidskontrakt tidligere denne måneden, men 20-åringen blir sannsynligvis lånt ut neste sesong.

Så gjenstår det å se om Liverpool er villige til å bruke penger på en venstreback slik den økonomiske situasjonen er blitt i klubben som en følge av koronapandemien.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]