Får ikke full utbetaling for Camacho

Portugiseren har ikke spilt nok kamper for Sporting Lisboa til at alle klausuler slår inn.

11. jun 2020 kl 10.35 Einar Kvande

Da Liverpool solgte Rafael Camacho til Sporting Lisboa i fjor sommer meldte engelske medier at Liverpool fikk fem millioner pund for portugiseren, pluss at Anfield-klubben ville få ytterligere to millioner pund basert på hans prestasjoner for Lisboa-klubben.

Den portugisiske avisen Record hevder imidlertid at disse beløpene var i euro, og ikke i pund, og skriver nå at Liverpool ikke vil få full utbetaling for Camacho-overgangen.

Angivelig skal ikke Camacho ha spilt nok kamper for Sporting denne sesongen til at Liverpool får full utbetaling. Den allsidige spilleren står bokført med bare en scoring på 21 kamper så langt.

Record hevder at Sporting bare har betalt halvparten av det opprinnelige overgangsbeløpet på fem millioner euro, fordi utbetalingen av den andre halvparten var knyttet opp mot at Camacho måtte spille over 30 kamper for Lisboa-klubben denne sesongen. Ettersom det gjenstår bare ni kamper å spille i Portugal, vil ikke Camacho kunne komme over 30 kamper om han spiller i samtlige av de matchene som gjenstår.

20 år gamle Camacho signerte en femårskontrakt med den portugisiske klubben i fjor sommer, og Liverpool hadde nok håpet å tjene full pott på overgangen. Det vil altså ikke skje, ifølge Record.

Det skal imidlertid være andre klausuler knyttet til denne overgangen, som kan utløse en utbetaling av de ekstra to millionene euro neste sesong.

Klopp holder kontakten

Record hevder at Jürgen Klopp fortsatt holder kontakten med Camacho, selv om han lot portugiseren få forlate Anfield i fjor sommer.

Andre klubber skal nå vise interesse for den allsidige spilleren, og Liverpool ønsker å bli holdt underrettet om situasjonen dersom Camacho ønsker å skifte klubb igjen, da de kan være interesserte i å hente portugiseren tilbake til Anfield. Dette skal ha vært en del av avtalen da 20-åringen signerte for Sporting.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]