Andy Robertson:– Alisson er den beste keeperen i verden

Venstrebacken hyller sin brasilianske sisteskanse etter et rent bur og tre poeng mot Aston Villa.

6. jul 2020 kl 23.00 Jens Hapnes Rege

Alisson Becker var muligens Liverpools beste spiller da et tamt Liverpool-lag tok tre poeng mot Aston Villa søndag kveld. 

Den brasilianske sisteskansen har holdt hele 44 rene bur på de to sesongene i rødt, og er i god posisjon til å ta gullhansken for andre år på rad selv med et langt skadeavbrekk. 

Andy Robertson hyller de rødkleddes målvakt. 

Verdens beste

– Vi tar aldri Alisson for gitt, og han er den beste keeperen i verden «by a country mile.» Selv når han ikke har mye å gjøre holder han seg våken når ballene kommer inn bak forsvaret, og klarerer det unna, sier skotten i et intervju med Liverpools hjemmeside.

– Noen ganger kan enkelte som bare ser på glemme de tingene, og man kan lett ta ham for gitt - men vi gjør definitivt ikke det. Han er en fantastisk keeper, en fantastisk person, og han gjorde noen store redninger i kampen. 

– Det er derfor han er der og det han får betalt for, men når han gjør slikt gir han oss all selvtilliten i verden, sier han om sisteskansen. 

I AKSJON: Alisson er ute og klarerer unna faren.

I AKSJON: Alisson er ute og klarerer unna faren.

Graver dypt

Robertson mener søndagens kamp viser hvorfor Liverpool er mestere. 

– Det er grunnen til at vi er mestere (evnen til å alltid kjempe), når ting er vanskelig noen ganger graver vi enda dypere. Vi spilte ikke dårlig, men de hadde en god defensiv mur, og hadde noen sjanser selv og noen lag kan rase sammen når slikt skjer - ikke oss.  

– Vi klarte å vise oss frem, vi klarte å holde roen og Nabys pasning til Sadio var fantastisk, og vi tar målet. 

– Med en gang vi tok ledelsen startet vi å vise kvaliteten i kampen og derfor begrenset vi sjansene deres og fikk noen flere selv. Heldigvis sikret Curt de tre poengene for oss, forklarte skotten om den tamme forestillingen. 

Venstrebacken fikk seg en smell mot Aston Villa, men håper å være blant de utvalgte når laget skal forsøke å få med seg tre poeng hjem fra sørkysten i kamp mot Brighton. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]