Burnley-keeperen passerte Alisson

Kampen om Golden Glove tilspisser seg.

30. jun 2020 kl 11.09 Einar Kvande

Etter at Burnley slo Crystal Palace 1-0 på Selhurst Park i går kveld, må fjorårsvinner Alisson Becker holde buret rent mot Manchester City torsdag kveld om han skal holde følge med Burnley-keeper Nick Pope i kampen om årets Golden Glove i Premier League. 

Pope har holdt buret rent i 13 Premier League-kamper så langt i 2019/20, ifølge Premier Leagues offisielle statistikk, mens Alisson har tolv ligakamper uten baklengsmål. Liverpool-keeperen har imidlertid spilt åtte kamper mindre enn kollegaen i Burnley på grunn av skader.

LEDER: Nick Pope har holdt buret rent i 13 kamper.

LEDER: Nick Pope har holdt buret rent i 13 kamper.

Tett i toppen

Det er ekstremt jevnt i toppen i kampen om årets Golden Glove. Faktisk er det hele fire keepere som har 11 kamper uten baklengs. Det er Rui Patricio (Wolves), Dean Henderson (Sheffield United), Ederson (Manchester City) og Kasper Schmeichel (Leicester). 

Om Alissons landsmann Ederson i motsatt ende av banen torsdag kveld holder buret rent, vil han altså komme opp samme antall som Alisson.

Newcastles Martin Dubravka og Palace-keeper Vicente Guaita har begge spilt 10 kamper der de har unngått baklengsmål.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]