– Det er viktig å ha en god keeper og det har vi

Jürgen Klopp forklarer hva som gjør Alisson så spesiell.

23. jun 2020 kl 19.35 Øystein Tronstad

– Han er veldig viktig, åpenbart, det er sånn det er. Det er viktig å ha en god keeper og det har vi, og forhåpentligvis i lang tid fremover, sa Jürgen Klopp på dagens pressekonferanse da han ble spurt om å kommentere Alisson.

27-åringen holdt buret rent mot Everton med noen fine redninger, og er med det likt med Burnleys Nick Pope i kampen om «Golden Glove»-prisen som går til målvakten som holder buret rent flest ganger. Alisson vant prisen forrige sesong.

– Jeg bekymrer meg ikke for at han skal dra eller noe sånt, bare at vi må holde han skadefri. Det er kombinasjonen av ferdigheter og hans midset som gjør han så enestående. Det er en interessant kombinasjon. Han er rolig, men livlig. Fysisk topp. Fotballforståelsen hans er helt der oppe.

Denne sesongen har brassen hatt to lengre avbrekk på grunn av en leggskade og en hofteskade. Det har ført til at han har mistet 14 kamper for de røde.

– Det virker som at han er i bra form, forhåpentligvis forblir det sånn. De redningene han gjorde mot Everton var ikke de vanskeligste han har gjort i sitt livv, men de var avgjørende for oss, 100 prosent. Men det er jobben hans så vi skal ikke gjøre det til noe mer enn det, han ville ikke ønsket det. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]