Keeperkabalen som Liverpool vant og Chelsea tapte

Det ble jaktet førstekeepere både på Anfield og Stamford Bridge, i en karusell hvor Real Madrid også var involvert.

3. mar 2020 kl 14.18 Torbjørn Flatin

Liverpool var ute etter en toppkeeper og hadde blinket ut Alisson Becker hos Roma. Ifølge Liverpool Echo var det imidlertid et problem, Real Madrid var også interessert i brasilianeren og romerne presset opp prisen til sigende £80M.

Chelsea solgte og Liverpool kjøpte

Real snudde imidlertid interessen mot London og Thibaut Courtois hos Chelsea. Courtois nærmest streiket seg en overgang tilbake til Madrid, hvor han hadde spilt for Atletico og hadde familie, og Chelsea ga til slutt etter i en overgang verdt £35M

Chelsea kastet umiddelbart øynene mot Alisson hos Roma, men Liverpool hadde sikret seg en overgang verdt £67M fra et Roma med økonomiske problemer og som vurderte at de ikke hadde råd til å si nei til et noe lavere bud enn deres opprinnelige pris.

Ifølge Echo skal Maurizio Sarri, manageren til Chelsea, selv ha ringt til Alisson Becker i et siste desperat forsøk på å overtale ham til å bryte avtalen med Liverpool.

Kjøpte verdens dyreste keeper

Chelsea måtte isteden se mot den unge Kepa Arrizabalaga hos Athletic Bilbao og hvor baskeren hadde en salgsklausul på £71M

Vel vitende om at Londonerne hadde solgt sin keeper og måtte ha et nytt førstevalg mellom stengene nektet Athletic å fire på salgsklausulen og Arrizabalaga overtok tittelen som verdens dyreste keeper kort tid etter at Liverpool hadde sikret seg Alisson.

Kåret til verdens beste

Etter en sesong hvor han ble kåret til verdens beste keeper og var med å vinne Champions League, blir Alisson regnet som en vesentlig årsak til at Liverpool nå er på god vei til å vinne Premier League.

Kepa Arrizabalaga på sin side hadde en noe kontroversiell første sesong på Stamford Bridge, som toppet seg da han nektet å la seg bytte ut i ligacupfinalen på Wembley. Ute på banen har prestasjonene variert i en slik grad at 38 år gamle Willy Caballero har stått de siste kampene i ligaen for Chelsea.

Det er ventet at Arrizabalaga får en mulighet for Chelsea i FA-Cupen i kveld, mens Alisson trolig sitter på benken for Liverpool da Klopp antas å bytte ut størstedelen av «ligalaget». Totalt sett er det imidlertid ingen tvil om hvilken klubb som kom best ut av keeperkampen sommeren 2018.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]