– Tapet mot Watford gjorde meg ikke forbannet på spillerne

Jürgen Klopp har full tiltro til at hans spillere slår tilbake etter smellen på Vicarage Road og forklarer hvordan han reagerte etter 0-3 tapet.

3. mar 2020 kl 12.18 Torbjørn Flatin

– Direkte etter en kamp da har jeg et møte med mine gutter og morgenen etter da forteller jeg dem hva jeg så, og hva jeg mener om det jeg så, sier Jürgen Klopp til The Telegraph om reaksjonen etter at en ubeseiret rekke på 44 kamper i ligaen ble brutt i og med stortapet borte mot Watford.

Riktig informasjon

– Jeg er ikke i det minste tvil om mentaliteten til spillerne og jeg ville være en idiot om de skulle miste min tillit, min tiltro, etter én dårlig kamp, fortsetter Liverpools manager.

– Dette var en kamp som det var viktig å se om igjen for å forstå hva som hadde skjedd.

– Det hender at jeg blir forbannet på spillere, men jeg var ikke sint på dette møtet. Det ville vært merkelig om jeg skulle skreket til dem som om de hadde tapt ti kamper på rad. Det jeg er interessert i er at de får den riktige informasjonen.

– Hvordan kan jeg tro at disse guttene skal sitte og være fornøyd etter at de har tapt? Det er klart at de ønsker å slå tilbake. Dette er en eksepsjonell gruppe med spillere.

Unik situasjon

– Dette er en spesiell situasjon. Jeg har aldri vært i en slik situasjon tidligere hvor vi har hatt en utrolig lang periode med utrolige prestasjoner, spilt sensasjonell fotball, scoret vidunderlige mål og hatt stor suksess. Hvem kan derfor gi oss råd om dette?

– Det er en årsak til at du taper en fotballkamp og jeg foretrekker å se på den årsaken. Vi var bare ikke gode nok.

Uten å si det direkte avviser Jürgen Klopp de tanker om at Liverpool bør benytte sitt sterkeste lag mot Chelsea for bedre å få denne kampen ut av systemet.

– Skulle jeg tenke slik bare fordi vi ønsker å overmanne Chelsea på deres eget stadion? Slik responderer Klopp på det å toppe laget i FA-Cupen.

– Det vil bli en vanskelig kamp, men det ville det blitt også om vi hadde slått Watford.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]