Klopp om å miste Critchley:– Vi vil ikke ha folk i samme jobb i 20 år

Jürgen Klopp håper flere vil gjøre som U23-trener Neil Critchley, som mandag ble klar som hovedtrener for Blackpool.

2. mar 2020 kl 20.42 Jens Bessesen

– Jeg er veldig glad for at han fikk den muligheten. Det er en stor jobb i en stor klubb og forhåpentligvis går det bra, sa Jürgen Klopp da han på mandagens pressekonferanse delte sine tanker om U23-trener Neil Critchleys klubbskifte.

Mandag ble det klart at Critchley blir hovedtrener i League One-klubben Blackpool. Jürgen Klopp mener Blackpool-jobben er en god utfordring for Critchley, og la til at Liverpool aldri var i tvil om å la 41-åringen gå.

Klopp mener overgangen viser at det er mulig å gå veien som ungdoms- eller U23-trener før man får ansvar for et førstelag. Liverpool-manageren håper flere vil gå samme vei i fremtiden.

– Vi vil ha de beste folkene i alle deler av klubben, og forhåpentligvis blir det mer interesse fra andre klubber i fremtiden. Vi vil ikke ha folk i samme jobb i 20 år, sa Klopp.

Flere har dratt videre

Critchley føyer seg inn i rekken av akademitrenere i Liverpool som går videre til større oppgaver. I 2018 gikk Steven Gerrard til Rangers etter å ha trent Liverpools juniorlag. Han fikk med seg Michael Beale på laget, mens tidligere akademi- og førstelagstrener Mike Marsh nå er assistent i Swansea.

Critchley ledet Liverpools førstelag to ganger denne sesongen – mot Aston Villa i ligacupen og i omkampen mot Shrewsbury i FA-cupen. Til Liverpools hjemmeside sa han mandag at det måtte noe spesielt til for at han skulle forlate klubben han har vært i siden 2013. 

Nå skal han lede to tidligere røde. Jay Spearing er Blackpools kaptein, og Matty Virtue spiller også for League One-klubben.

Har du innspill til journalisten?